Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/waarom
Waarom

Master in Management

In het huidige digitale tijdperk moeten managers hun weg vinden in een geheel nieuwe wereld waar digitalisering en traditionele managementpraktijken naast elkaar bestaan. Dat is waar ons masterprogramma in management in beeld komt. Het is ontworpen om je uit te rusten met de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in dit gedigitaliseerde landschap door algemene managementkennis te combineren met digitale expertise.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

Management blijft een belangrijke praktijk om de efficiëntie en winstgevendheid van organisaties te verzekeren. Maar sinds de digitale revolutie duiken er dagelijks nieuwe vraagstukken op, want automatisering leidt niet automatisch tot nieuwe kansen. Aandacht voor technologische ontwikkelingen, en de drempels en kansen die ze meebrengen, kan dus niet meer ontbreken aan een moderne managementopleiding. Ingenieurs en IT-specialisten creëren misschien de digitale toepassingen, maar het zijn de managers die ze omzetten in bruikbare en verkoopbare methoden én ze inbedden in de bedrijfsstructuren.

Na dit masterprogramma stap je buiten met een internationaal gerenommeerd diploma, een stevige basiskennis van management voor allerlei sectoren en een plan van aanpak voor de technologische ontwikkelingen die op je pad komen.

Kiezen voor de Master in Management is kiezen voor…


Een moderne toekomstgerichte kijk

Het curriculum biedt een allesomvattende basis van management met een extra focus op de grootste businessuitdaging van deze tijd: digitalisering. Met real-time toepassingen verken jij de valkuilen en opportuniteiten van de technologische ontwikkelingen voor organisaties, zodat jij in je verdere carrière je teams vol zelfvertrouwen kan leiden in het digitale tijdperk.

Veelzijdigheid

Je krijgt een volledig beeld van wat het betekent om manager te zijn en een veelzijdige set vaardigheden om door dit turbulente zakelijke landschap te navigeren: academisch én praktisch, hard én soft skills, gericht op mensen én organisatiestructuren. Met dat gevarieerde totaalpakket heb je een hele rugzak aan troeven in handen om je volgende stappen te zetten in het werkveld als volwaardig manager.

Multiculturele context

Bij AMS stap je buiten als wereldburger. De enorme variatie aan achtergronden van zowel je medestudenten als de professoren biedt verrijkende perspectieven die jou tot een inzichtelijk leider maken. De kers op de taart van deze multiculturele ervaring is de reis naar Barcelona en gerenommeerde businessschool Esade, vol bedrijfsbezoeken, lezingen en waardevolle ontmoetingen.

Samenhorigheid

Studeren aan AMS is geen wedstrijd. Hoewel andere scholen wel houden van een beetje competitie, ruilen wij deze individualistische kijk graag in voor een sfeer van warm teamwork. Wij geloven dat je evenveel kan leren van je medestudenten als van je professoren. Dat resulteert in alumni die houden van nieuwe perspectieven, van hard werken en van de mensen in hun netwerk.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je carrière

Jouw jobzoektocht is van bij het begin van de master een centraal thema.

Ons career center geeft jouw tools en adviezen om jouw werkmogelijkheden en -dromen te bepalen, je netwerk op te bouwen en je sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

  • Doorheen het jaar kan je deelnemen aan verschillende workshops rond sollicitatietechnieken.
  • We bezoeken en ontvangen verschillende bedrijven voor een gastlezing, wat helpt om je netwerk uit te breiden en het werkveld te leren kennen.
  • We organiseren 2 jobbeurzen waar je kennis kan maken met potentiële werkgevers.
  • We brengen je in contact met onze ervaren alumni (lokaal en wereldwijd), met enkele van de meest invloedrijke hr-communities en met onze persoonlijke carrièrecoaches.

Je bezoekt ook meerdere bedrijven in België. In het verleden hebben we succesvol samengewerkt met bedrijven als Accenture, BMW, Crossbridge, Deloitte, Desco, Dixon & Company, Hays, Hudson, Ikea, LeasePlan, Page, PwC, Top Employers Institute, UZA, ...

Antwerp, the heart of Europe

Antwerp is world famous for its port, fashion, diamond and much more. Antwerp is located in the heart of Europe, cities as Amsterdam, Paris, London are within a few hours' reach.

Antwerp is a vibrant, creative city for investors and entrepreneurs, always open for new ideas and concepts.

And... last but not least: Antwerp is a true student city. This city will stay in your heart forever!

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?