Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/waarom
Waarom

Master in Management

In het huidige digitale tijdperk moeten managers hun weg vinden in een geheel nieuwe wereld waar digitalisering en traditionele managementpraktijken naast elkaar bestaan. Dat is waar ons masterprogramma in management in beeld komt. Het is ontworpen om je uit te rusten met de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in dit gedigitaliseerde landschap door algemene managementkennis te combineren met digitale expertise.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/waarom
Waarom

Waarom

Waarom deze master?

Management blijft een belangrijke praktijk om de efficiëntie en winstgevendheid van organisaties te verzekeren. Maar sinds de digitale revolutie duiken er dagelijks nieuwe vraagstukken op, want automatisering leidt niet automatisch tot nieuwe kansen. Aandacht voor technologische ontwikkelingen, en de drempels en kansen die ze meebrengen, kan dus niet meer ontbreken aan een moderne managementopleiding. Ingenieurs en IT-specialisten creëren misschien de digitale toepassingen, maar het zijn de managers die ze omzetten in bruikbare en verkoopbare methoden én ze inbedden in de bedrijfsstructuren.

Na dit masterprogramma stap je buiten met een internationaal gerenommeerd diploma, een stevige basiskennis van management voor allerlei sectoren en een plan van aanpak voor de technologische ontwikkelingen die op je pad komen.

Kiezen voor de Master in Management is kiezen voor…

Bekroonde kwaliteit

Deze master wordt niet alleen beschouwd als een van de beste programma's in België, maar ook buiten onze landsgrenzen. De opleiding behaalde de 10e plaats in de Eduniversal Master Ranking (categorie General Management in West-Europa) - een score die wordt ondersteund door het grote aantal internationale studenten dat we elk jaar mogen verwelkomen.

Een moderne kijk

Het curriculum biedt een allesomvattende basis van management met een extra focus op de grootste businessuitdaging van deze tijd: digitalisering. Met real-time toepassingen verken jij de valkuilen en opportuniteiten van de technologische ontwikkelingen voor organisaties, zodat jij in je verdere carrière je teams vol zelfvertrouwen kan leiden in het digitale tijdperk.

Veelzijdigheid

Je krijgt een volledig beeld van wat het betekent om manager te zijn en een veelzijdige set vaardigheden om door dit turbulente zakelijke landschap te navigeren: academisch én praktisch, hard én soft skills, gericht op mensen én organisatiestructuren. Met dat gevarieerde totaalpakket heb je een hele rugzak aan troeven in handen om je volgende stappen te zetten in het werkveld als volwaardig manager.

Multiculturele context

Bij AMS stap je buiten als wereldburger. De enorme variatie aan achtergronden van zowel je medestudenten als de professoren biedt verrijkende perspectieven die jou tot een inzichtelijk leider maken. De kers op de taart van deze multiculturele ervaring is de reis naar Barcelona en gerenommeerde businessschool Esade, vol bedrijfsbezoeken, lezingen en waardevolle ontmoetingen.

Samenhorigheid

Studeren aan AMS is geen wedstrijd. Hoewel andere scholen wel houden van een beetje competitie, ruilen wij deze individualistische kijk graag in voor een sfeer van warm teamwork. Wij geloven dat je evenveel kan leren van je medestudenten als van je professoren. Dat resulteert in alumni die houden van nieuwe perspectieven, van hard werken en van de mensen in hun netwerk.

Waarom Antwerp Management School?

Laten we het met de woorden van onze studenten zeggen: “Een opleiding bij AMS transformeert je niet alleen professioneel, maar ook als persoon.” Daar zijn we blij om want bij AMS is de persoonlijke ontwikkeling even belangrijk als de professionele. Soft skills zijn even belangrijk als hard skills. En praktijk is even belangrijk als theorie. En die evolutie maak je in een warme omgeving, gesteund op samenwerking en hulpvaardigheid, niet op competitie. Echte teamplayers zitten hier helemaal op hun plaats en zullen zich snel thuis voelen op onze sfeervolle campus in hartje Antwerpen. Met grote raampartijen, een gezellige tuin en moderne klaslokalen is het een echt pareltje onder de stadsscholen. Breng jij ons binnenkort een bezoekje?

Lanceer je carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Na het volgen van deze hooggewaardeerde master zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt sterk vergroot.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven zoals Argenta, Willemen Groep, Cartamundi, Unizo, Deloitte, Pfizer, AtlasCopco, Carrefour, KPMG, Deme, Pepsico, Solvus, Decathlon, Mercedes-Benz, JBC, KBC, Stad Antwerpen, Mars, KatoenNatie, Hilti, ...

Download hier het career report van deze master

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?