Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

MIM liggend 2400x1260
Programma's
Management
Programma

Master in Management - Programma

Ontmoet ons op een beurs of schrijf je in voor een infosessie
Download brochure

Programma

In het post-covid tijdperk zorgt de toenemende digitalisering in alle organisaties voor veel uitdagingen, in alle departementen, van HR tot supply chain.

Bedrijven zijn op zoek naar jonge professionals die én de nodige managementkennis en -vaardigheden hebben én als toekomstige generatie voorbereid zijn op de toekomstige uitdagingen van de digitalisering.

Dit programma komt hieraan tegemoet en zal je een voorsprong geven op de arbeidsmarkt.

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal, in een jaar tijd maken we van jou een professional, die kritisch kan reflecteren en oplossingsgericht kan denken.

1. Curriculum

• Global Leadership Skills
  • Strategic Management
  • Financial & Management Accounting
  • Human Resources Management & Organizational Behavior
  • Management & Organization
  • Operations & Supply Chain Management
  • Financial Management
  • Elective
  • Marketing & Sales Management
  • Digital Organization
  • Innovation Management (international study trip)
  • Consulting Skills Bootcamp (residential seminar)
  • Master Project (in-company project)

2. Consulting Skills Bootcamp

Tijdens dit consulting skills bootcamp zal je praktische vaardigheden leren die je kan gebruiken in een competitieve omgeving. De focus ligt op problem solving. Of je nu consultant wil worden of niet, het oplossen van problemen en het beïnvloeden en structureren van mogelijke oplossingen is ontontbeerlijk in elke functie in een organisatie.

3. Master Project (in-company project)

Tijdens dit in-company project, word je gedurende acht weken intensief ingezet als junior consultant om een actuele business case van een start-up, KMO of multinational op te lossen. Dit in-company project is dé kers op de taart van de Master in Management, aangezien er vanuit een hands-on adviserende rol de brug wordt gemaakt naar de praktijk.

4. Electives

Electives

Alle masteropleidingen bieden 1 volledige week keuzevakken aan
Keuzevakken gaan over jezelf onderdompelen in

... de impact van nieuwe technologieën

• Digital Transformation
  • Organizing the digital future

... de geglobaliseerde wereld

• Geopolitical Challenges
  • International Strategy

... anderen leiden en managen, menselijke impact mogelijk maken

• Human Capital

... hoe complexe problemen op te lossen

• Global Industry Crisis/Challenges - (bijv. beheer van gezondheidszorg tijdens covid, crisis in de luchtvaart naar een groenere toekomst)

… nadenken over nieuwe manieren om waarde te creëren en vast te leggen

• Designing business models for future growth
  • Business Model Innovation

… electives Master in Finance– open voor iedereen

• Real Estate Finance
  • Programming in R

Door een van deze managementvakken toe te voegen, kunnen studenten hun AMS-reis een persoonlijk tintje geven!

5. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en welk soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

6. AMS bootcamp

Als je ingeschreven bent voor dit programma, kan je je ook inschrijven voor het AMS bootcamp. Deze summer school wordt georganiseerd de week voor de start van je programma en biedt je een optimale voorbereiding: je krijgt lessen in academic writing, professional English, business research methods en financieel management. We raden je aan dit bootcamp te volgen, niet alleen wordt je academisch klaargestoomd voor jouw masterprogramma aan AMS, het is ook een uitgelezen kans om alvast je medestudenten van over de hele wereld te leren kennen.

7. Faculty

Download brochure