Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/programma
Programma

Master in Management

In het huidige digitale tijdperk moeten managers hun weg vinden in een geheel nieuwe wereld waar digitalisering en traditionele managementpraktijken naast elkaar bestaan. Dat is waar ons masterprogramma in management in beeld komt. Het is ontworpen om je uit te rusten met de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in dit gedigitaliseerde landschap door algemene managementkennis te combineren met digitale expertise.

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management

Taal

Engels

Eerste startdatum

09.09.2024

Duur

1 jaar

Locatie

Antwerpen, België

Degree

Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management
Master in Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-management/programma
Programma

Programma

Core Curriculum

Financial & Management Accounting

In een managementrol stappen vraagt steeds om een basisbegrip van het financiële en boekhoudkundige luik van je organisatie. Met de International Financial Reporting Standards (IFRS) als referentiekader verhullen financiële bedrijfsrapportages binnenkort geen geheimen meer voor jou. Na deze cursus kan je aan de slag met verschillende boekhoudtechnieken om de uitdagingen van financiële verslaggeving vlot te overwinnen.

Financial Management

De financiële middelen van je organisatie goed beheren is niet vanzelfsprekend. Om die taak met glans te vervullen beginnen we met de verkenning van de betekenis van geld, en vooral de tijdswaarde. Met dat begrip wordt financiële besluitvorming een tastbaar concept en een handige vaardigheid. Welke investering is de moeite waard? Welk moment is het meest geschikt om te investeren? Daar kan jij in alle vertrouwen op antwoorden.

Data Science for Business

Data zijn niet alleen ruwe informatie, maar ook een waardevolle bron voor transformatie. Met een diepgaand inzicht in data-analysetechnieken en hun relevantie voor digitale en organisatorische strategie verbeter jij niet alleen je leiderschap, maar geef je je hele organisatie een boost. Samen ontrafelen we de kracht van data en haar vele toepassingen om effectieve digitale transformaties te stimuleren.

Strategy & Digital Innovation

De digitale revolutie schreeuwt haar langetermijnvoordelen van de daken. Hoewel nieuwe technologieën een grote positieve impact creëren, stellen ze bedrijven wel voor grote uitdagingen. Wat voor de ene organisatie een veelbelovende opportuniteit is, blijkt voor de andere een dramatische bedreiging. Geen zorgen, in deze cursus krijg je alle antwoorden om de digitale revolutie in jouw bedrijf strategisch te beheren, organiseren én faciliteren, voor een valkuil-vrij parcours met grote winstkansen.

Organizational Behavior & Human Resource Management

Als manager is de HR-wereld dichtbij - en maar goed ook, want het zijn de mensen in je organisatie die de radartjes doen draaien. Met een uitgebreid, maar toegankelijk overzicht van de belangrijkste HR-begrippen ontpop jij je tot een daadkrachtige manager die het menselijk kapitaal in de organisatie ten volle weet te benutten en verzorgen. Een gezonde mix van theorie, cases en ervaringsoefeningen brengt je dichter bij de wereld van HR-management.

Operations & Supply Chain Management

Nergens maakt digitalisering zo’n verschil als in operations management: de verbinding van het strategische luik met de bedrijfsdoelstellingen mobiliseert bedrijven om meer waarde te creëren voor hun klanten. Daarnaast verbeteren digitale structuren de interne communicatie en creëren ze nieuwe mogelijkheden voor werknemers om hun vaardigheden te ontwikkelen.

… Maar enkel op voorwaarde dat het operationeel management succesvol wordt uitgevoerd, want het één kan niet meer zonder het ander. Hoe dat in zijn werk gaat, ontdek je hier.

Marketing & Sales

Organisaties beginnen digitalisering steeds meer te verwelkomen als een manier om hun strategie, activiteiten en waardeproposities te herdefiniëren voor de moderne marketingwereld. Weinig kennis van marketing? Geen probleem, deze cursus stelt je voor aan de basisprincipes en koppelt die meteen aan de implicaties van technologische vooruitgang - zowel gunstig als ontwrichtend voor de marktpositie van een bedrijf. Met een geavanceerde commerciële knowhow en een sterk digitaal bewustzijn maak jij het verschil voor de consumenten van morgen.

Digital Leadership & Transformation

Een organisatie zal op lange termijn alleen maar profiteren van haar digitale transformatie als die wordt aangestuurd door bedrijfsleiders met een duurzaam digitaal perspectief. Contextueel strategisch denken, flexibiliteit, transparantie en duidelijke communicatie zijn de grote sterktes waarmee jij digitale transformaties zal leiden. Zo draag je bij aan een gezonde organisatie met een groot concurrentievermogen in een steeds veranderende wereld.

Global Leadership

Dit persoonlijk ontwikkelingsprogramma daagt je uit om je communicatieve, ethische en teamvaardigheden te verbeteren. Tijdens een 5-daagse bootcamp word je helemaal ondergedompeld in een adviserende mindset waarbij problemen vinden en structureel oplossen centraal staat.

Innovation management in a digital era

Om ook te proeven van het belang van management in een internationale context trekken we naar Barcelona. Daar worden we verwelkomd in Esade, een van de top-businessscholen van Europa, voor een gespecialiseerde cursus innovatiemanagement. Daarnaast nemen we je mee op enkele bedrijfsbezoeken voor unieke inzichten van de managers die ze dag na dag leiden en wie weet ook om je netwerk uit te breiden. Leer je vak én je medestudenten nog beter kennen op een reis die de theorie tastbaar maakt.

Master Project

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens dit in-company project neem je acht weken lang de rol op van junior consultant om een actuele businesscase van een start-up, kmo of multinational te analyseren en op te lossen. Dat is hét moment om uit te pakken met alle kennis en vaardigheden die je doorheen de Master hebt opgedaan! Zo rond je niet alleen de master af met een totaalbeleving van wat management in deze moderne bedrijfswereld betekent, maar zet je ook een grote stap richting het werkleven.

Noot: Dit curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen.

Consulting Skills Bootcamp

Deze bootcamp staat helemaal in het teken van consulting, met een brede waaier aan skills die je zowel op dat carrièrepad vooruithelpen als in de bredere managementcontext. De focus ligt op problem solving, want het talent om problemen te herkennen en oplossingen te verkennen, beïnvloeden en structureren maakt jou tot een veelzijdige manager, die begaan is met wat er op de werkvloer gebeurt én de efficiëntie van het bedrijf.

Electives

Naast het standaardcurriculum heb je ook de mogelijkheid om je studie te verrijken met keuzevakken, in de vorm van een intensieve lesweek, volledig in het teken van een onderwerp dat voor jou relevant en interessant is. We zorgen steeds voor een uitgebreide keuze tussen onderwerpen uit het huidige geopolitieke klimaat, relevant wereldnieuws en toekomstbestendige inzichten.

Om je een idee te geven, vind je hier een lijst van keuzevakken uit vorige jaren.

 • Digital Transformation
 • Designing Business Models for Future Growth
 • Geopolitical Challenges
 • Emerging Asian Markets
 • International Healthcare Management
 • Organizing for the Digital Future

AMS Bootcamp

Leerdoelen

Na deze opleiding:

 • …kan je jezelf en anderen vlot begeleiden om organisatiedoelstellingen te bereiken.
 • …zet je geavanceerde kennis over bedrijfsactiviteiten, functionele praktijken en strategisch managementdenken in voor een efficiënte bedrijfsvoering.
 • …kan je effectief omgaan met de uitdagingen van management in de digitale wereld.
 • …neem je oplossingsgerichte beslissingen, na analyse en kritische evaluatie van complexe informatie - zowel individueel als samen met je team en in interorganisatorische ecosystemen.
 • …kan je effectief en efficiënt opereren in interculturele omgevingen met een open en internationale mentaliteit.
 • …integreer je het concept van duurzaam ondernemen en sociale verantwoordelijkheid in de praktijk en waak je erover dat jouw organisatie ethisch en integer handelt.

Faculty

Wim Vanhaverbeke, PhD

Academische directeur Master in Management

Ans De Vos, PhD

Houder van de SD Worx Leerstoel Next Generation Work: Creating Sustainable Careers, associate dean of education, academische directeur Global Leadership Skills full-time masterprogramma's

Benny podevyn 3

Benny Podevyn

Professor financial management & accounting, corporate finance en andere financiële thema's

Régis Lemmens, PhD

Professor sales and marketing

Peggy De Prins, PhD

Academische directeur Master in Strategic Human Resource Management, onderzoeker ‘Next Generation Work'

Geert Scheipers

Programmadirecteur Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Julie Hillewaert WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program advisor full-time master's programs
Julie Hillewaert WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?