Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/wim-vanhaverbeke-phd
Wim Vanhaverbeke, PhD
Wim Vanhaverbeke 5952

Wim Vanhaverbeke, PhD

Function Academische directeur Master in Management

Expertise

  • Digitale innovatie
  • Innovatiemanagement

Wim Vanhaverbeke is academisch directeur van de Master in Management. Daarnaast is hij professor Digitale Innovatie en Ondernemerschap aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan ESADE Business School. Hij publiceerde in verschillende internationale tijdschriften zoals Organization Science, Research Policy, Journal of Product Innovation Management, California Management Review, Journal of Management, Journal of Management Studies, Small Business Economics, Journal of Business Venturing, Technovation, enz. Hij was co-editor met Henry Chesbrough en Joel West van "Open Innovation: Researching a New Paradigm" (OUP, 2006) en "New frontiers in open innovation" (OUP, 2014). Hij publiceerde een managementboek "Managing open innovation in SMEs" (CUP - 2017) en een academisch volume "Researching open innovation in SMEs" (World Scientific Press - 2018).

Hij is hoofdredacteur van Technovation en een toegewijde onderzoeker van innovatie ecosystemen. Hij werkt samen met verschillende partners over de hele wereld. Zijn huidige onderzoek richt zich op de implicaties van digitale strategieën en duurzaamheidseisen voor het beheer van innovatie-ecosystemen. Hij richtte in 2012 samen met Henry Chesbrough het European Innovation Forum op en is medeorganisator van de World Open Innovation Conference 2016. Hij is een veelgevraagd spreker op toonaangevende internationale conferenties en adviseur voor verschillende wereldwijd opererende bedrijven. Hij adviseert en organiseert workshops voor multinationals en technologiebedrijven.

Hij werd door de International Association of Management of Technology (IAMOT) erkend als een van de top 50 auteurs van technologie- en innovatiemanagement in de periode 2008-2012. Hij werd benoemd tot lid van het adviescomité van het Research Center for Technological Innovation van de Tsinghua University van april 2018 tot maart 2021.