Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/sara-bastiaensens
Sara Bastiaensens, PhD
Sara bastiaensens phd

Sara Bastiaensens, PhD

Function Senior researcher at the expertise center “Next Generation Work”

Expertise

  • Interpersoonlijke relaties in organisaties, waaronder organisatiecultuur, teamdynamiek, betekenisvol samenzijn en uitwisseling tussen leider en lid.
  • Gedragsinterventies met impact
  • Uitgebreide expertise op het gebied van project- en stakeholdermanagement

Referenties

Sara was als projectmanager en onderzoeker betrokken bij onderzoeksprojecten met verschillende bedrijven (SD Worx, Argenta, Janssen, NNOFCARE) en andere stakeholders (bv. Demografisch Fonds van de Chemische Sector in Vlaanderen, Tabor, Workitects, ESF Vlaanderen, Vlaamse Overheidsdienst Werk).

Ze ontwikkelde mee een methode & toolkit voor teamleden om te praten over en te zorgen voor elkaars loopbaan en teamprestaties, binnen een ESF Vlaanderen project: www.lizet.be

Sara behaalde haar masterdiploma Strategische Communicatie in 2011, en haar doctoraat in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen in 2016, waarin ze omstandergedrag bij cyberpesten bij adolescenten bestudeerde. Ze ontwikkelde mee een prototype serious game voor adolescente omstanders om te leren omgaan met cyberpesten binnen het IWT-SBO project "Friendly ATTAC".

In 2017 begon ze te werken als senior onderzoeker in het team van "Next Generation Work" aan de Antwerp Management School, waarbij ze zich richtte op duurzame loopbanen en duurzaam werk. In die tijd doceerde ze ook het vak "Interpersoonlijke Communicatie" in de bacheloropleiding Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

In 2020-2021 werd ze directeur van de afdeling Onderzoek & Valorisatie van Antwerp Management School, waarna ze besloot terug te keren naar onderzoek & onderwijs, met een hernieuwde focus op interpersoonlijke relaties in organisaties.