Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/steffi-weil
Steffi Weil, PhD
Steffi weil

Steffi Weil, PhD

Function Associate dean for International Outreach, Professor of Global Political Economy, Academic Director Executive PhD Program

Expertise

  • China and Global Governance
  • Comparative politics across China, European Union and the United States

Steffi Weil is professor aan de Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen. Ze heeft meer dan 15 jaar professionele ervaring binnen en buiten de academische wereld. In haar huidige functies als academische directeur van het PhD programma voor executives combineert ze haar managementervaring met haar academische referenties. In haar rol als professor ontwikkelt ze onderzoeksactiviteiten over de mondiale politieke economie met een focus op China, en ze conceptualiseert en doceert het curriculum over internationale handel en politiek.

In januari 2014 voltooide ze een gezamenlijk doctoraat in Internationale Betrekkingen / Politieke Economie aan de Vrije Universiteit Brussel en Johann Wolfgang Goethe Universiteit (Frankfurt. De toekenning van het doctoraat volgde na twee masterdiploma's van de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Duitsland en Bond University in Australië op het gebied van Internationale Betrekkingen / China en Internationale Politiek in 2007.

Haar door onderzoek geleide onderwijservaring is aanzienlijk op het gebied van vergelijkende studies, Azië en de mondiale politieke economie. In haar hoedanigheid van research fellow bij BICCS, assistent professor aan het Vesalius College en academic directeurr aan Antwerp Management School, staat ze in voor het doceren en conceptualiseren van een breed scala aan multidisciplinaire lezingen op het gebied van internationale politiek, internationale communicatie, lobbyen en business. Ze heeft een curriculum ontwikkeld over de Chinese politiek, de betrekkingen tussen de EU en China en lobbyen tussen de EU en China.

Als gevolg van haar sterke toewijding aan excellent onderwijs, werd ze benoemd tot lid van de Committee on Teaching Excellence and Innovation aan het Vesalius College. Naast haar onderwijstaken begeleidt ze met veel plezier bachelor- en postdoctorale studenten bij hun masterscriptie en aanverwant onderzoek.

Haar belangrijkste onderzoeksinteresses liggen bij de mondiale politieke economie, China en lobbyen. Haar onderwijservaring is zeer gebaat bij onderlinge verbondenheid en feedback tussen haar onderzoeks- en onderwijsactiviteiten, op een wederzijds verrijkende manier.