Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/peter-bursens
Peter Bursens, PhD
Peter Bursens

Peter Bursens, PhD

Function Professor politieke wetenschappen

Peter studeerde Politieke Wetenschappen en behaalde in 1999 zijn doctoraat aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2010 is hij hoogleraar politieke wetenschappen aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen en lid van de onderzoeksgroep Politics and Public Governance. Van 2012 tot 2018 was hij vicedecaan onderwijs.

Peter doceert over Europese integratie en politieke systemen op meerdere niveaus in de Bachelor Politieke Wetenschappen, de Master Politieke Wetenschappen en de Master Internationale Betrekkingen en Diplomatie van de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Peter geeft al tien jaar les aan de Antwerp Management School. Hij doceert ook aan het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu.

Zijn onderzoek richt zich op Europese besluitvorming, Europeanisering, federalisme en democratische legitimiteit van politieke systemen op meerdere niveaus. Hij is senior lid van de onderzoeksgroep Politics and Public Governance (P&PG). Zijn onderzoek is ingebed in het GOVTRUST Centre of Excellence, dat zich richt op vertrouwen en wantrouwen in multilevel settings. Projectoverzichten en publicaties zijn te vinden op de P&PG website.

Peter bekleedt een Jean Monnet-leerstoel over 'vaardigheidsonderwijs in Europese Unie-studies', waarmee hij simulatiespellen en beoordelingsinstrumenten ontwikkelt voor vaardigheidsonderwijs in de curricula van politicologie en Europese studies.