Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/karen-wouters
Karen Wouters, PhD
Karen Wouters

Karen Wouters, PhD

Function Programmadirecteur Masterclass Start to Lead, professor leiderschap

Expertise

  • Leadership Development
  • Executive coaching
  • E-learning

Karen haalde haar Bachelor in de Pedagogie aan de KU Leuven, haar Master in Human Resource Management aan de Universiteit van Antwerpen en haar doctoraat in Toegepaste Economische Wetenschappen aan Universiteit Gent.

Karen is verbonden aan de leiderschapsprogramma's van Antwerp Management School. Ze werkt daarnaast part-time voor Flanders Synergy waar ze aan het hoofd staat van een project inzake de nieuwe rol van leiders in dynamische organisaties. Daarbuiten is ze ook een zelfstandige trainer en consultant in de velden van leadership and leadership development.

Tot de zomer van 2013 was Karen verbonden als Faculty Member aan de Robert H. Smith School of Business (University of Maryland) waar ze seminaries gaf over Leadership, Human Capital Management en Leadership Development in zowel professionele als academische bachelorprogramma’s en masterprogramma’s. Ze werkte ook als coach en adviseerde in de gebieden van training and development. Enkele organisaties waarmee ze heeft gewerkt zijn: NIH, Lockheed Martin and SAIC. Voor ze zich aansloot bij de Smith School in 2007 was ze onderzoeker aan de Vlerick Management School.

Haar expertise ligt voornamelijk in de velden van leadership development, executive coaching, leren uit praktijkervaringen en e-learning. Ze heeft artikels geschreven in deze vakgebieden en haar onderzoeksresultaten voorgesteld op zowel nationale als internationale conferenties.

Recente publicaties