Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/christa-sys
Christa Sys, PhD
Christa Sys

Christa Sys, PhD

Function Professor transporteconomie
Tel 032654156

Expertise

  • transporteconomie
  • maritieme economie
  • samenwerking en concurrentie in de scheepvaart

Christa Sys is houder van de BNP Paribas Fortis Leerstoel Transport, Havens en Logistiek bij het Departement Transport en Ruimtelijke Economie van de Universiteit Antwerpen. Tot oktober 2013 was zij wetenschappelijk directeur van het Steunpunt Goederen- en Personenvervoer. Tot 2021 was ze cursuscoördinator voor de opleidingen Business Environment, Maritime Economics & Business en Maritime Supply Chain bij het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT).

Ze doceert in the Master in Maritime and Air Transport Management aan AMS en aan de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit van Antwerpen. Haar onderwijsactiviteiten richten zich op (operationele aspecten van) maritiem transport, transporteconomie en binnenlands transport. Haar onderzoek richt zich op maritieme economie, en samenwerking en concurrentie in de scheepvaart.

Ze studeerde af als doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen (december 2010). Haar doctoraat ging over de concurrentie, de concentratie en de marktstructuur van de containervaart. Haar onderzoek werd door de Klasse voor Technische Wetenschappen van de Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen bekroond met de Prijs voor Havenstudies Directeur-generaal Fernand Suykens.