Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-haveneconomie-bedrijfsvoering
Masterclass Maritieme Economie & -Bedrijfsvoering

Masterclass Maritieme Economie & -Bedrijfsvoering

De maritieme industrie wordt geconfronteerd met een veelheid aan uitdagingen: verschuivingen in milieuregelgeving, technologische ontwikkelingen, bedreigingen van de veiligheid, enz. Deze Masterclass biedt professionals binnen de sector de nodige kennis en vaardigheden om strategieën te ontwikkelen waarmee ze deze obstakels kunnen overwinnen.

Taal

Engels

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.950

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.950

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-haveneconomie-bedrijfsvoering
Masterclass Maritieme Economie & -Bedrijfsvoering

2-weekse praktijkgerichte

specialisatiecursus

Deze masterclass koppelt academisch onderzoek aan hedendaagse industriële knowhow en praktijk. Het bevat een uitdagende mix van excursies, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, workshops, casestudies, interactief onderwijs en evaluatiemethoden.

Strategie &

Implementatie

Deze opleiding maakt je tegelijk sterker als strategisch denkende manager en scherpt je vaardigheden aan om de strategieën van je eigen organisatie en die van je concurrenten te formuleren, analyseren en structureren.

Powered by C-MAT

en Universiteit Antwerpen

Deze masterclass wordt mede georganiseerd door het Centre for Maritime & Air Transport Management (C-MAT) en Universiteit Antwerpen.

Een duurzame maritieme strategie

Ruim 84% van de goederen die internationaal verhandeld worden, worden via de zee vervoerd. Maritiem transport is daarmee de hoeksteen van de wereldeconomie. Professionals in deze sector zien zich evenwel geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Denk maar aan shifts in milieuregelgeving, technologische ontwikkelingen, veiligheidsrisico’s en marktschommelingen.

Om deze uitdagingen aan te gaan en performanter en veerkrachtiger te worden, moeten bedrijven in de maritieme transportsector milieuvriendelijke praktijken en digitale transformatie in hun bedrijfsstrategie integreren.

Maar hoe ontwikkel je een strategie om kosten te verlagen, efficiënter te worden, de klantenservice te verbeteren of het concurrentievermogen te verhogen, terwijl je tegelijk drempels moet zien weg te werken zoals hoge investeringskosten, interoperabiliteitsproblemen, cybersecurityrisico’s en onzekere regelgeving?

Deze masterclass neemt je mee in verhelderende discussies en leerervaringen met zowel academische experten als high-level professionals uit de sector van maritiem transport.

Haven LR

De dynamische wereld van de scheepvaart

Tijdens deze masterclass krijg je een grondig inzicht in de rol, functie en werking van zeehavens en zeehavengerelateerde beleidsvorming. De topfaculty en wetenschappelijke partners van C-MAT, prominente mensen uit de praktijk, havenautoriteiten en beleidsmakers delen hun kennis en nemen je mee in interactieve lezingen, bedrijfsbezoeken en paneldebatten. We zoomen in op deze onderwerpen:

  • Scheepvaarteconomie
  • Scheepvaartregelgeving en -wetgeving
  • Scheepvaartmarkten
  • Economie van scheepvaartbedrijven: cashflow
  • Economie van scheepvaartbedrijven: prijszetting
  • Investeringen en financiering van rederijen
  • Markteconomie: forecasting
  • Technologische innovatie
Lees meer over het programma
Maritime Transport Management

Waarom je voor AMS kiest

Deze masterclass is bijzonder waardevol voor zowel nieuwkomers in de sector als ervaren managers en beleidsmakers. Dankzij de masterclass blijf je up-to-date met de laatste evoluties en kan je de uitdagingen in de sector met kennis van zaken aanpakken.

Doordat deze masterclass mede georganiseerd wordt door het Centre for Maritime & Air Transport Management (C-MAT), en met Universiteit Antwerpen, leer je docenten die nauwe samenwerkingsverbanden hebben met topuniversiteiten, toonaangevende internationale bedrijven en diverse publieke organisaties.

Ontdek meer redenen om voor deze masterclass te kiezen
Maritime

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Eline maes

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Eline maes
Sluiten

Een vraag over dit programma?