Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/thierry-vanelslander
Thierry Vanelslander, PhD
Thierry Vanelslander

Thierry Vanelslander, PhD

Function Professor transporteconomie

Expertise

  • bedrijfseconomie in de haven- en maritieme sector
  • transporteconomie
  • goederenstromen
  • stedelijke logistiek

Thierry Vanelslander is professor bij het Departement Transport en Ruimtelijke Economie aan de Universiteit Antwerpen waar hij promoveerde als doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen.

Tot 2013 was hij houder van de BNP Paribas Fortis Leerstoel Transport, Havens en Logistiek. Tot medio 2009 was hij wetenschappelijk directeur van het Vlaams Steunpunt Goederenstromen, gehuisvest op het Departement Transport en Ruimtelijke Economie. Hij is cursuscoördinator voor de opleidingen Management of Innovation and Technology en Port Economics and Business bij C-MAT, en Transport Economics bij de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Aan Antwerp Management School doceert hij in de Master in Maritime and Air Transport Management.

Zijn onderzoek focust op bedrijfseconomie in de haven- en maritieme sector, en op landvervoer en stedelijke logistiek. Zijn doctoraat ging over samenwerking en concurrentie in goederenbehandeling in zeehavens. Hij is ook voorzitter van de World Conference on Transport Research (WCTR) Special Interest Group A2 (Ports and Maritime), en topic area manager voor WCTR's track A (Transport Modes). Ook is hij voorzitter van de Freight & Logistics groep binnen de European Transport Conference.