Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/haveneconomie
Masterclass Haveneconomie & -bedrijfsvoering

Masterclass Haveneconomie & -bedrijfsvoering

Zeehavens veranderen razendsnel. Terwijl ze aan de ene kant nog af te rekenen hebben met uitdagingen uit het verleden, worden ze aan de andere kant alweer belaagd door externe evoluties zoals duurzaamheid, digitalisering, geopolitiek of generatieverschuivingen. Om al deze uitdagingen snel en adequaat het hoofd te kunnen bieden, moet je effectief kunnen coördineren en managen.

Taal

Engels

Eerste startdatum

13.01.2025

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.950

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

13.01.2025

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.950

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/haveneconomie
Masterclass Haveneconomie & -bedrijfsvoering

2-weekse praktijkgerichte

specialisatiecursus

Deze masterclass koppelt academisch onderzoek aan hedendaagse industriële knowhow en praktijk. Het bevat een uitdagende mix van excursies, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, workshops, casestudies, interactief onderwijs en evaluatiemethoden.

Strategie &

Implementatie

Deze opleiding maakt je tegelijk sterker als strategisch denkende manager en scherpt je vaardigheden aan om de strategieën van je eigen organisatie en die van je concurrenten te formuleren, analyseren en structureren.

Powered by

C-MAT en Universiteit Antwerpen

Deze masterclass wordt mede georganiseerd door het Centre for Maritime & Air Transport Management (C-MAT) en Universiteit Antwerpen.

Effectief beheren van uitdagingen binnen de haveneconomie

Zeehavens zijn razendsnel aan het veranderen. Terwijl ze aan de ene kant nog af te rekenen hebben met uitdagingen uit het verleden, worden ze aan de andere kant alweer belaagd door externe evoluties zoals duurzaamheid, digitalisering, geopolitiek of generatieverschuivingen. Om al deze uitdagingen snel en adequaat het hoofd te kunnen bieden, moet je effectief kunnen coördineren en managen.

Deze masterclass reikt je alvast diepgaande kennis aan over de rol en de werking van zeehavens en havenbeleid. De topfaculty en wetenschappelijke partners van C-MAT, prominente praktijkmensen, havenautoriteiten en beleidsmakers, delen hun waardevolle inzichten en nemen je mee in interactieve lezingen, bedrijfsbezoeken en paneldebatten.

Haven LR

Deep dive in Haveneconomie & -bedrijfsvoering

Tijdens de eerste week word je ondergedompeld in havenmarkten en -risico’s, bestuur en netwerken, financiën, energie en innovatie. In week 2 komen beleid en regelgeving, duurzaamheid, havenplanning en hinterlandverbindingen aan bod. We gaan dieper in op:

  • havenmarkten en -risico’s
  • bestuur en netwerken
  • financiën
  • energie
  • innovatie
  • beleid en regelgeving
  • duurzaamheid
  • havenplanning
  • hinterlandverbindingen
Lees meer over het programma
AMS Future Forward Festival Dag2 Grote Selectie 3 LR

Waarom je voor AMS kiest

Deze masterclass is heel relevant voor zowel nieuwelingen in de sector als doorgewinterde managers en beleidsmakers. Het programma zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en dat je onderbouwde antwoorden kan bieden op de uitdagingen die deze met zich meebrengen.

Doordat deze masterclass mede georganiseerd wordt door het Centre for Maritime & Air Transport Management (C-MAT), en met Universiteit Antwerpen, leer je docenten die nauwe samenwerkingsverbanden hebben met topuniversiteiten, toonaangevende internationale bedrijven en diverse publieke organisaties.

Ontdek meer redenen om voor deze masterclass te kiezen
Harbour Antwerp web

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Meryliis Moistlik WEB

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Meryliis Moistlik WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?