https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/goran-milenkovic
Goran Milenkovic

Goran Milenkovic

Functie

  • Adjunct Professor, AMS
  • Executive Director, European Institute for Senior Management
  • Visiting Faculty, IEDC Bled School of Management

Expertise

  • Commerciële Excellentie
  • Implementatie van strategie
  • Internationale Business
  • Crisis en Turnaround Management
  • Executive Education Design

Dr. Goran Milenković ziet zichzelf als een Pracademic, iemand die zowel in de praktijk als academisch actief is. Als business consultant kan hij terugblikken op 25 jaar internationale ervaring, waarbij hij advies verleende aan of samenwerkte met blue-chip bedrijven zoals DHL, Deutsche Post, Henkel, Stihl en the American Management Association. Zijn recentste functie was Managing Director van Lekkerland Duitsland, een groothandel in levensmiddelen met zeven miljard omzet.

Gorans professionele interesses worden aangevuld met academische bezigheden. Hij doceert en faciliteert senior management workshops over commerciële excellentie, B2B verkoop, implementatie van strategie en turnaround management. Zijn recentste onderzoek richt zich op de kracht van “geleide“ executive education, waarin bedrijfsspecifieke managementontwikkelingsprogramma's worden uitgewerkt om te fungeren als instrumenten voor de implementatie van strategieën of transformatie van organisaties.

Goran gelooft sterk in levenslang leren en het delen van kennis. Met die achtergrond maakte Goran deel uit van het AMS team dat de eerste parttime Executive PhD in Management in België introduceerde. Dit programma richt zich op mid-career executives die hun kennis van een bepaald managementgebied willen verdiepen en hun carrières verrijken door anderen op te leiden en praktisch onderzoek te verrichten.

Goran heeft gewoond in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij spreekt vijf talen en haalde een Doctoraat in Business Administration aan de Brunel University London, een MA in Economics aan de American University in Beiroet en een BA in Business Economics aan de Universiteit van Belgrado. Bovendien is hij alumnus van IMD in Lausanne, de Henley Business School en de École de Management de Grenoble.