Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/lou-van-beirendonck
Lou Van Beirendonck, PhD
Lou Van Beirendonck

Lou Van Beirendonck, PhD

Function Academische directeur Master in Public Governance & Leadership, programmadirecteur Masterclass HRM

Expertise

  • Competentiemanagement
  • Talentmanagement
  • Appreciative Inquiry
  • Leiderschap
  • Assessment

Lou Van Beirendonck is al meer dan 20 jaar verbonden aan Antwerp Mangement School. Sinds een aantal jaren is hij academisch directeur van de Master Class in HRM en hoofddocent HRM in verschillende masterprogramma's en masterclasses aan Antwerp Management School. In 2022 werd hij academisch directeur van de Master in Public Governance & Leadership, de opvolger van de executive master publiek & social profit management.

De unieke combinatie van wetenschappelijke onderbouw en diepgaande praktijkervaring maken elke les van Lou Van Beirendonck tot een onvergetelijke leerervaring. Hij is een uiterst begenadigd lesgever die elk publiek weet te boeien. Hij is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale congressen.

Omdat hij, naast de rol die hij vervult binnen Antwerp Management School, sinds vele jaren ook gastdocent is in tal van andere management- en hoge scholen, is het zoeken naar de HR-professional die in zijn loopbaan Lou nog niet is tegengekomen. We kunnen gerust stellen dat Lou Van Beirendonck een hele generatie Belgische HR professionals uit alle sectoren gevormd heeft in competentie denken en assessmentcenters. Lou Van Beirendonck is dan ook dé pionier in assessment centers in België en een autoriteit op het vlak van competentie- en talentmanagement.

Vanuit de diepe overtuiging dat eerlijke, respectvolle en correcte feedback mensen de beste garantie geeft op hun verdere ontwikkeling startte hij eind jaren ’80 Quintessence Consulting op, een consultancybedrijf gespecialiseerd in geïntegreerd competentie- en talentmanagement en leidt dit bedrijf vandaag nog steeds. In de periode 2005 tot 2010 vond zijn denken over het innovatieve concept “talent” zijn neerslag in een doctoraat aan de Universiteit van Tilburg. In dit werk worden de contouren voor Paars Management, een wetenschappelijk gefundeerde visie op duurzaam management van mensen én organisaties, voor het eerst geschetst.

Tot op vandaag publiceerde Lou Van Beirendonck 12 boeken, waarvan een aantal vertaald werden in het Frans en in het Engels. Van opleiding is hij organisatiepsycholoog en behaalde zijn masterdiploma aan de KULeuven. Hij specialiseerde zich verder inzake executive business administration en organisatieontwikkeling aan de KULeuven en de UA.

Recente publicaties