Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/steven-poelmans
Steven Poelmans, PhD
Steven poelmans image

Steven Poelmans, PhD

Function Professor leiderschap & toegepaste organisationele neurowetenschappen

Expertise

 • Organisatiegedrag
 • (Neuro)Leiderschap
 • Welzijn van werknemers en flexibele werkregelingen
 • Organisationele Coaching
 • Culturele intelligentie

Prof. dr. Steven Poelmanas heeft volgende diploma's: Master Organisatiepsychologie (K.U. Leuven), Master in Marketing Management (Vlerick Management School), hij behaalde een Ph.D. in Management / Organisatiegedrag (IESE Business School / Universiteit van Navarra, Spanje) en een Postgraduaat Neurowetenschappen van Leiderschap (Middlesex University)

  Steven heeft meer dan 250 leidinggevenden van meer dan 30 verschillende nationaliteiten gecoacht en 30 wetenschappelijke tijdschriftartikelen, 28 hoofdstukken in academische boeken en 8 boeken gepubliceerd. Op Research Gate scoort hij 26,52 waarmee hij in het 82,5% percentiel van meest gelezen/geciteerde onderzoekers in management zit. Volgens het Work-Family Researchers Network (2018) staat hij in de Top 50 van algemene bijdragers aan onderzoek naar werk en gezin.

  Steven is ook stichtend lid van de European Academy of Management, internationaal lid van de Academy of Management en de Society of Industrial and Organizational Psychology, en professor zelfleiderschap aan de Executive Academy van de European Foundation of Management Development (EFMD).

  Aan Antwerp Management School is hij professor leiderschap en hoofdprofessor van de Personal & Academic Development Track in het Executive PhD-programma. Hij is oprichter en directeur van het NeuroTrainingLab™, een methode voor leiderschapsontwikkeling waarbij gebruik wordt gemaakt van competentiebeoordeling en neurofysiologische indicatoren.

  Recente publicaties