Finance

Banner master in Finance

Waarom

1. Haal een dubbel masterdiploma in slechts 1 jaar

Je kan twee masterdiploma’s in finance behalen in slechts één jaar. Je studeert aan Antwerp Management School (België) gedurende tien maanden, van september tot juni. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het diploma Master in Finance van Antwerp Management School. Daarna kan je naar New York gaan tijdens de zomer (juli en augustus) om daar drie vakken rond Finance te volgen aan de Fordham Gabelli School of Business in het centrum van Manhattan. Na het succesvol beëindigen krijg je het diploma Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business.

2. Lanceer je carrière in de financiële sector

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder ABN AMRO Bank, BP, Belfius, BNP Paribas Fortis, Deutsche Bank, Egyptian Gulf Bank, Henkel, Hitec Vision, Johnson & Johnson, KPMG, McKinsey, TriFinance, …

3. Kennis en vaardigheden die je direct kan toepassen

Je zal een grondige kennis verwerven in o.a. risk management, asset management, portfolio management and global management, en dit direct toepasbaar in de praktijk. Het programma is erg interactief: bereid je voor op groepsdiscussies, het analyseren van business cases, het presenteren van zakelijke rapporten,… Je krijgt een sterke achtergrond in het nemen van analytische en praktische beslissingen, managementvaardigheden en een businessgerichte houding voor een functie in high-level multinationals, financiële instituten & banken.

4. Rankings en accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Eduniversal Master Ranking 2019:
N°40 in Financial Markets

QS World University Rankings 2019:
N°33 in Masters In Finance

6. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

• Self- Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

Boogkeers
Evapeeters