Global Management

Banner Master Global Management

Waarom

1. Praktijk-georiënteerde benadering

Deze master voorziet je van alle kennis, sociale vaardigheden en de juiste businessinstelling om een glansrijke internationale businesscarrière te starten in verschillende sectoren en functies. Daarom zet de opleiding vooral in op de praktijk. Het in-company project zorgt ervoor dat je je verworven kennis direct kan toepassen in een praktische omgeving.

2. Hooggeplaatst in wereldwijde rankings

Onze Master in Global Management heeft een topranking in de Financial Times Ranking.

Financial Times Ranking 2019:
N°37 in Master in Management

In 2018 heeft de Times Higher Education (THE) onze Master in Global Management op de 16de plaats wereldwijd en hoogste in België geplaatst. Ons programma kreeg hele hoge scores voor ‘engagement’ (=kwaliteit leerervaring van de studenten) en ‘outcomes’ (=meerwaarde van het programma voor professionele carrière, bij alumni gemeten).

4. Internationaal programma

De ontwikkeling van een global mindset staat centraal in dit programma. Je maakt deel uit van een zeer internationaal programma."Internationaal" is niet zo maar een adjectief, het zit ingeworteld in het programma., gaande van studenten en docenten van over de hele wereld tot de bestemmingen van onze excursies.

5. Lanceer je internationale carrière

De opleiding is ontworpen om de internationale carrièreperspectieven van jonge professionals te versterken, zodat je alvast met een voorsprong van start kunnen gaan op de internationale arbeidsmarkt. Je verwerft vaardigheden om een managementpositie op te nemen in een internationaal bedrijf.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland, zowel in binnen-als buitenland.

Afgestudeerden van dit programma gingen aan de slag bij o.a.AB Inbev, Atlas Copco Airpower, AVL Schrik GmbHw, Baker Tilly, 4flow, Betafence, Caterpillar Inc., Chevron Philips Chemical Company, Estée Lauder, Glaxosmithkline, HPWC, PwC, Securitas Group, Toyota Motor Europe, …

6. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

• Self awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

Boogkeers
Evapeeters