Global Supply Chain Management

Banner Global Supply Chain Management

Waarom

1. Uniek in België en top-ranked

Antwerp Management School is de enige business school in België die deze opleiding aanbiedt. Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Onze Master in Global Supply Chain Management heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2019:
Ranked N°9 in Supply Chain and Logistics

2. Antwerpen, havenstad

Antwerpen is als havenstad uitstekend geplaatst als onderwijsomgeving in het domein van supply chain management. De haven van Antwerpen is de vierde grootste haven van de wereld, een belangrijke internationale logistieke hub. De Port of Antwerp is bovendien één van de structurele partners van Antwerp Management School.

4. Lanceer jouw internationale carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven zoals AB Inbev, Atlas Copco Airpower, AVL Schrik GmbHw, Baker Tilly, 4flow, Betafence, Caterpillar Inc., Chevron Philips Chemical Company, Estée Lauder, Glaxosmithkline, HPWC, PwC, Securitas Group, Toyota Motor Europe, …

5. Internationaal programma

Dit programma is erop gericht om jonge professionals met weinig tot geen ervaring voor te bereiden op complexe internationale supply chains. Dit programma trekt studenten aan van over de hele wereld.

Door de culturele diversiteit van onze studenten en de internationale achtergrond van onze docenten leren studenten omgaan met de complexiteiten van internationale businesscommunicatie.

Onze studenten gaan ook elk jaar op internationale excursie als onderdeel van het programma. Vorig jaar gingen de studenten naar Wenen, Oostenrijk. Ze kregen toen les aan de Universiteit van Wenen, bezochten verschillende bedrijven en konden uiteraard ook proeven van de mooie stad.

6. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

• Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

Boogkeers
Evapeeters