Management

Banner master in Management

Waarom

1. Praktijkgerichte managementopleiding & consulting vaardigheden

Deze zeer praktijkgerichte managementopleiding vormt studenten tot jonge professionals die oplossingsgericht handelen en denken binnen de context van concrete bedrijfsproblemen.

Tijdens het consulting skills bootcamp leren we je concrete vaardigheden aan die je kan gebruiken in de competitieve zakenwereld. Of het nu je ambitie is of consultant te worden of niet, consulting vaardigheden, gaande van probleemoplossend denken tot oplossingen structureren, en beïnvloeden, zijn een absolute meerwaarde in elke functie in management die je later zal uitoefenen.

2. Rankings en accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings waar de opleiding op de 29ste plaats prijkt. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Onze Master in Management heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2019:
N°14 in General Management. Het is de best geplaatste managementopleiding in België.

3. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

4. Lanceer jouw internationale carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden. Na het volgen van deze hooggewaardeerde master zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt sterk vergroot.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven zoals AB Inbev, Atlas Copco Airpower, AVL Schrik GmbHw, Baker Tilly, 4flow, Betafence, Caterpillar Inc., Chevron Philips Chemical Company, Estée Lauder, Glaxosmithkline, HPWC, PwC, Securitas Group, Toyota Motor Europe, …

5. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

• Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn.

Boogkeers
Evapeeters