Icon info
EN
Research Ecosystems
https://www.antwerpmanagementschool.be/en
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/research
Research
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/research/creating-smart-ecosystems
Creating smart ecosystems
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/research/creating-smart-ecosystems/research
Research projects
https://www.antwerpmanagementschool.be/en/research/creating-smart-ecosystems/research/eicaa-2
EICAA - Entrepreneurial and Intrapreneurial…

Creating smart ecosystems

EICAA - Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance copy

The project 'Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance' (EICAA) aims to develop a digital platform for the assessment and development of entrepreneurial competences.

Type project Erasmus+
Project partners Univations, MCI, University of Hohenheim, Tecnocampus, University of Szeged
Duration December 01, 2022 - December 01, 2025
Contact person Wouter Van Bockhaven, PhD

The project "Entrepreneurial and Intrapreneurial Competences Assessment Alliance" (EICAA), It aims to develop a digital platform for the assessment and development of entrepreneurial competences. This will enable universities, companies and other organisations to carry out profiling and monitoring of entrepreneurial competences (e.g. among students or employees). An essential conceptual basis for this is the Entrepreneurship Competence Framework, which was developed by the Joint Research Centre of the European Commission.

EICAA is subject to the supervision of the Education, Audiovisual and Culture Executive Agency of the European Commission (EACEA) from which it has been selected as one of 30 projects from 217 Europe-wide applications in the course of the Erasmus+ 2020 Knowledge Alliance Call.

FOSSTER duurzaamheidsproject

One-stop shop aanbod

Met de snel stijgende energieprijzen zijn slimme investeringen in hernieuwbare energieoplossingen een belangrijke hefboom voor huiseigenaren om goed te doen voor hun eigen energiebudget en goed te doen voor een duurzame klimaattoekomst. Recente verstoringen in de energieketen door de wereldwijde pandemie en de inval van Rusland in Oekraïne hebben energie bovenaan de agenda gezet van beleid, organisaties en huishoudens. In reactie hierop heeft de Vlaamse overheid verschillende initiatieven gelanceerd om huiseigenaren te ondersteunen bij investeringen in de energie-efficiënte renovatie van hun woning. Om de groepen te bereiken die dit het meest nodig hebben, wil FOSSTER het volledige aanbod van subsidies, informatie en beslissingsondersteuning door de energiehuizen, gepersonaliseerde renovatiebehoefteanalyses en zelfs leveranciersinformatie bundelen in een one-stop shop (OSS) aanbod dat aansluit bij de behoeften van deze doelgroepen.

Vereenvoudigen van energierenovaties

FOSSTER zal succesvolle bestaande diensten van de deelnemende Energiehuizen samenbrengen met complementaire ondersteuning bij de uitvoering van renovatiewerken en financiële instrumenten. Op die manier kunnen Energiehuizen de huiseigenaren ontlasten en de financiële, technische en administratieve weerstand tegen energierenovatie van woningen aanzienlijk verminderen.

Vijf Energiehuizen in Vlaanderen zullen het FOSSTER-concept testen als onderdeel van hun algemene dienstverlening, zowel in grote steden als in landelijke gebieden. Eens de dienstverlening en de business case gevalideerd zijn, zal het concept worden aangeboden aan alle andere Energiehuizen in Vlaanderen, door ze te integreren in het wettelijk kader.

Het project zal dus een heel concrete uitvoering krijgen en het werkmodel zal zo veel mogelijk gedeeld worden voor een zo groot mogelijk toepassingsgebied. Op die manier kunnen er in Vlaanderen (en later ook daarbuiten) steeds meer renovaties uitgevoerd worden met een groter vertrouwen en minder (al dan niet financiële) obstakels, die bovendien ook meer diepgaande verbeteringen van het huizenbestand tot gevolg hebben. Zo dragen we bij aan de doelstellingen van de Green Deal, waarin onze woningen steeds minder CO² zullen uitstoten en we dus kunnen denken aan een energie neutrale toekomst.

De rol van Antwerp Management School (AMS)

Het competentiecentrum Smart Ecosystems and Networks van AMS beschikt over expertise in design thinking voor ecosysteemoplossingen en in het ontwikkelen van meerzijdige businessmodellen.

AMS is betrokken bij twee werkpakketten van het project.

  • In werkpakket 2 leidt AMS het ontwerpen van de user journey en de multi-stakeholder service touchpoints voor de One-Stop Shop.
  • In werkpakket 4 is het competentiecentrum betrokken bij het ontwikkelen van het multi-stakeholder businessmodel voor de One-Stop Shop.

Door de betrokkenheid bij deze werkpakketten draagt AMS bij aan de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke One-Stop Shop en aan het ontwerpen van een duurzaam en efficiënt businessmodel.

Partners

FOSSTER wordt gefinancierd door het LIFE-programma van de EU.

Register for our newsletter

Receive updates for the topic of your choice.

Learn More
Wouter

A question about this project?

Function Professor strategy & innovation ecosystems, researcher expertise center Smart Ecosystems & Networks
Wouter
Close

A question about this project?