Organizorg: al spelend werken aan betere zorg

april 22 @ 08:30 - 17:00

• This event has passed.

De zorg- en welzijnssector staat voor grote uitdagingen. Dubbele vergrijzing en stijgende zorgkosten vragen om samenwerking met meerdere partijen. Alleen op die manier kan een volledig, kwalitatief en gepast antwoord geboden worden op de toenemende complexiteit van zorgbehoeften van een alsmaar uitdijende patiëntenpopulatie.

Professionals erkennen deze noodzaak, maar hebben behoefte aan inzicht en ondersteuning in het organiseren van de samenwerking. Dit vereist reflectie over de organisatie van zorg en welzijn. Hoe ontwerpen we, richten we in, en besturen we meerdere partijen betrokken bij een chronisch zieke patiënt? Hoe kan een hertekening van een netwerk van organisaties en professionals er mogelijk uit zien? Hoe laten we de groep samenwerken als we vertrekken vanuit de bestaande structuren en wat maakt het effectief?

Met het doctoraat ‘Bestuur en ontwerp van organisatienetwerken’ neemt Steven van den Oord van Antwerp Management School/Universiteit Antwerpen deze noodzaak onder de loep en ambieert hij antwoorden te formuleren op bovenstaande vragen. Binnen het kader van het Cortexs-project ontwikkelde Steven Van den Oord daartoe Organizorg: een spel dat alle betrokken partijen samen kan laten ervaren, en nadenken over, hoe we de zorg nog beter kunnen maken.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Organizorg op 22 april 2017 van 8u30 tot 17u.
in zaal SJ022 van Antwerp Management School, Sint Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen

08u30 Onthaal
09u00 Welkom, introductie en start deel 1 spel
11u30 Einde deel 1 en lunch
12u30 Start deel 2
14u30 Einde deel 2 en koffiepauze
15u00 Start reflectie
17u00 Einde reflectie en receptie

Uw deelname geldt als opleiding waarvoor u een certificaat van Antwerp Management School krijgt. Tegelijk levert u een waardevolle bijdrage aan een wetenschappelijk onderzoek dat een impact wil hebben op de werking en organisatie van de zorgsector. Het ontwerpteam kijkt ernaar uit om, samen met u, spelenderwijs met en van elkaar te leren.

Prof. Dr. Bart Cambré, Research Director Antwerp Management School
bart.cambre@ams.ac.be