Icon info
NL
banner in-company projecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/oplossingen-op-maat
Trajecten voor bedrijven
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/oplossingen-op-maat/in-company-projects
In-Company Projects

In-Company Projects

Download brochure

Introductie

Heeft jouw organisatie een uitdagende business topic waarbij je ondersteuning kunt gebruiken? Heb je nood aan een specifieke markt/sales/department/ management analyse maar geen tijd of mankracht om dit uit te voeren? Je kan een team van onze studenten inzetten om gedurende 8 tot 10 weken full-time voor jouw bedrijf te werken. Je kan een management vraagstuk kiezen in de volgende kennisdomeinen: China-Europe Challenges, HR, Air & Maritime Transport Management, Supply Chain, Sales, Marketing, Strategy, Internationalization, Innovation & Entrepreneurship, and Fashion.

De studenten worden begeleid door een academisch promotor die over de nodige academische kennis beschikt over de gekozen topic en mee is met de laatste ontwikkelingen in dit gebied. De studenten analyseren jouw vraag, verwerken hun bevindingen en doen aanbevelingen.

Wat?

Je mag een uitgebreid professioneel managementrapport verwachten dat bestaat uit:

  • Vragen & kader
  • Stappen & methodologie
  • Analyse & resultaten
  • Conclusie & praktisch advies
Tailor made 1

Mogelijke consultancy topics

Strategic and International Management

Lokale en internationale studenten van over de hele wereld staan klaar om elke strategische uitdaging voor jouw bedrijf of organisatie te onderzoeken: de evaluatie van jouw strategische marketingpositie, de ontwikkeling van nieuwe markten, marketing- of investeringsvraagstukken, marktonderzoek en klantentevredenheidsonderzoeken, sector- en industrieanalyse, etc.

Human Resources Management

Doe een beroep op onze HRM-studenten voor het ontwikkelen van een HR-project of een specifiek HR-gerelateerd probleem, zoals competentie- & performantiemanagement, e-HR-tools, lean HR, kritische analyse van carrièreontwikkeling, exitgesprekken, innovatief leren, absenteïsme, audit van strategische HR-processen, etc.

Supply Chain Management

Onze Master in Global Supply Chain Management behandelt alle soorten van logistiek en supply chain uitdagingen: van efficiënte productie tot optimaal transport, efficiënte opslag, beslissingen over locatie en veel meer. Studenten uit dit praktijkgerichte programma kunnen kant-en-klare oplossingen bieden voor elk vraagstuk over supply chain.

China Europe Challenges

Aziatische en Europese studenten staan klaar om elk strategisch probleem op te lossen waar jouw bedrijf of organisatie tegenover staat in Azië en China in het bijzonder. Jouw strategische marketingpositie, ontwikkeling van nieuwe markten, marketing- en investeringsvraagstukken, marktonderzoek en klantentevredenheidsonderzoeken, sector- en industrieanalyse, etc.

Innovation & Entrepreneurship

Een team van ondernemende, creatieve en innovatieve masterstudenten zal een grondige analyse maken van jouw innovatievraagstuk of marktmogelijkheden en levert een professioneel businessplan af (marktonderzoek, finance, marketing, strategie, recht, verkoop, prijs).

Dit is een ander soort consultancy project , het is een venture building project. De studenten werken een heel jaar aan jouw business case en leveren een volledig en begrijpelijk business plan af.

Meer informatie over venture building

“We zouden zeker geen seconde twijfelen om opnieuw met AMS samen te werken.”

“Ik zou andere bedrijven zeker aanraden om in een AMS in-company project in te stappen. Wij waren heel tevreden met het resultaat en het deed deugd om de gedrevenheid en de professionele aanpak van die jonge mensen te zien. Je moet er alleen voor zorgen dat de opdracht duidelijk afgebakend is en op korte termijn kan worden afgewerkt. Het heeft geen zin om de studenten een vage onderzoeksvraag voor te schotelen. Je moet zelf al een goed beeld hebben van het soort resultaten dat je wil bereiken. Maar als je een goed gedefinieerde onderzoeksvraag hebt, dan mag je erop rekenen dat de studenten zich voor 100% zullen engageren om de opdracht tot een goed einde te brengen. Als we nog eens een dergelijk project hebben binnen AWDC, dan zullen we zeker niet aarzelen om opnieuw met AMS samen te werken.”

— Margaux Donckier, Head of PR & Communications Antwerp World Diamond Center

Video Testimonials

Algist Bruggeman, DHL, Fiets!, Horsten NV, Inovet, Nike, Samsonite, Unilin Panels, UZA en zo veel meer bedrijven en organisaties kozen al voor een team fulltime masterstudenten in plaats van consultants, en ontdekten de voordelen ervan ...

Lara Moons, strategy and digitalization manager bij Innovet, deed beroep op drie studenten Master of Global Supply Chain Management om een aantal processen te optimaliseren.

Een voorbeeld...

Elke dag vinden er in België 6 miljoen vergaderingen plaats, wat organisaties 156 miljard euro kost. Gemiddeld nemen deze vergaderingen14 uur per week in besla. De jaarlijkse kosten van ineffectieve vergaderingen in België? 10,9 miljard!

Dit zijn enkele van de resultaten van de allereerste nationale enquête over vergadercultuur in België. Deze studie werd in 2019 uitgevoerd door onze studenten Rin Verstraeten en Camille Cooman als in-company project voor dr.Madeleine de Hauke ​​van Business4Good.

Lees het volledige rapport

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

MASSOUD Abdul Foto

Meer weten over het in-company project?

Abdul Rahim Massoud

Function: B2B Relations & International Partnerships Manager - Full-Time Masters

Tel: +32 471 70 31 32

Function B2B Relations & International Partnerships Manager - Full-Time Masters
MASSOUD Abdul Foto
Sluiten

Meer weten over het in-company project?