Master in Fashion Management

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Ben jij geïnteresseerd in het starten van een professionele modecarrière? Volg de Master in Fashion Management aan Antwerp Management School en geef jezelf een voorsprong. De Master in Fashion Management is een unieke opleiding die vanuit verschillende perspectieven inspeelt op de uitdagingen in de mode-industrie.

Denk aan gevestigde en opkomende markten, globale versus lokale markten en verschillende, relevante onderwerpen als duurzaamheid & ethiek, technologie & digitalisering en ondernemerschap & innovatie. De filosofie van het programma is het ontdekken van en het investeren in de toekomst, de groei en de ontwikkeling van de mode-industrie.

Leerdoelen

1. Word voorbereid op posities in het midden tot hoger managementniveau in de internationale mode-industrie;
  2. Ondervind de dynamiek tussen gevestigde en opkomende internationale modemarkten;
  3. Ontwikkel het internationale perspectief op nieuwe of andere modemarkten;
  4. Verken de relatie tussen globale en lokale modemarkten en de uitdagingen die zij bieden.

Stel je kandidaat voor 31 januari 2018
en krijg een korting van 1000 €.

September – December
Antwerp Management School

Inleidende vakken in Fashion Management:

Januari – Februari
FAAP (Brazilië)
  • Mode-ecosysteem
  • De Braziliaanse mode-industrie
  • Excursies en bedrijfsbezoeken
  • Kick-off Master Project
Maart – Mei
Antwerp Management School

Thematische vakken bij Domus in Milaan en/of London College of Fashion

• Digitale marketing
  • 360°C brand management
  • Fashion Buying
  • Retail management en visuele merchandising
  • Collaborative Unit met feedback op jouw masterproject
Juni
  • Presentatie van het masterproject voor een gemengd, internationaal panel van academici en experts uit de industrie
  • Uitreiking van diploma aan Antwerp Management School

Waar ga je studeren?

FAAP in São Paulo (Brazilië)

FAAP in São Paulo is met 12.000 studenten en 1.200 professoren een van de meest gerespecteerde en belangrijke academische instellingen in Brazilië. FAAP is een belangrijk, cultureel centrum in São Paulo, gezien zij een van de meest prominente theaters in de stad (Teatro FAAP) en het Museu de Arte Brasileira (Museum van Braziliaanse kunst) huisvest.

Antwerp Management School in Antwerpen

Antwerpen is zonder enige twijfel een van de meest creatieve en ondernemende steden in Europa, waar nieuwe trends en ontwerpers zich steeds blijven ontwikkelen. Als een van de leidende modehoofdsteden in de wereld heeft het haar eigen kenmerkende mode identiteit ontwikkeld, gebaseerd op de creativiteit van haar onafhankelijke high-end ontwerpers, vooral met de opkomst van de Antwerp Six. Studeer aan AMS en je studeert in het hart van de mode.

Domus Academy in Milaan

Domus Academy is gesticht in 1982 in Milaan en maakt onderdeel uit van Laureate International Universities. Het is een van de meest prestigieuze scholen voor postgraduaatopleidingen in design en mode. Domus Academy verzorgt eenjarige Engelstalige masterprogramma’s voor meer dan 200 studenten.

London College of Fashion in Londen

Het London College of Fashion is wereldleider in design-, media- en businessonderwijs. De school is gerankt als vijfde modeschool van de wereld en biedt als zodanig toegang tot de wereldwijde mode-industrie.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je hebt een masterdiploma en geen of beperkte werkervaring;
  • Je hebt interesse in de fascinerende wereld van mode;
  • Je bent open-minded en hebt zin om te studeren in een internationale en multiculturele setting;
  • Je bent een professional die werkzaam is in een modebedrijf of een onafhankelijke modeontwerper die internationale modemarkten wil verkennen.

Laura Hoste, Recruitment Manager

Mail: laura.hoste@ams.ac.be Skype: Laura Hoste Phone: +32 3 265 4011

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.