International Fashion Management

Maak kans op de Fashion Entrepreneurship Award t.w.v. 250.000 euro.

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Ben jij geïnteresseerd in het starten van een professionele modecarrière? Volg International Fashion Management aan Antwerp Management School en geef jezelf een voorsprong. International Fashion Management is een unieke opleiding die vanuit verschillende perspectieven inspeelt op de uitdagingen in de mode-industrie.

Denk aan gevestigde en opkomende markten, globale versus lokale markten en verschillende, relevante onderwerpen als duurzaamheid & ethiek, technologie & digitalisering en ondernemerschap & innovatie. De filosofie van het programma is het ontdekken van en het investeren in de toekomst, de groei en de ontwikkeling van de mode-industrie.

Leerdoelen

• Word voorbereid op posities in het midden tot hoger managementniveau in de internationale mode-industrie;
  • Ondervind de dynamiek tussen gevestigde en opkomende internationale modemarkten;

• Ontwikkel het internationale perspectief op nieuwe of andere modemarkten;
  • Verken de relatie tussen globale en lokale modemarkten en de uitdagingen die zij bieden.

September – December

Ans De Vos, Steven Poelmans, (Banu Golesherki), Wayne Visser

28 January till 8 march
Antwerp – Milan

• Business Case on Fashion Purchasing OR Fashion Branding (rotating every year) 6 weeks in Domus Milano – Italy
  • Emerging Markets, context & Fashion Industry, Field trips to the Industry 6-7 weeks in FAAP Sao Paulo – Brazil

Mid March – April
Antwerp – Sao Paolo

May – June
Antwerp Management School
Master Project

Fashion Entrepreneurship Award

Wanneer je dit programma volgt, krijg je de kans om mee te doen aan de Fashion Entrepreneurship award. Vorm een duo met een designer en stel op het einde van het academiejaar samen je business plan voor. Het beste business plan wint de award. Deze houdt in:

• Erkenning door de Fashionindustrie
  • Een opstartbudget van 250.000 euro
  • Coaching en opvolging door Antwerp Management School bij het opstarten van de Business.

Meer info over de Fashion Entrepreneurship Award >

Waar ga je studeren?

FAAP in São Paulo (Brazilië)

FAAP in São Paulo is met 12.000 studenten en 1.200 professoren een van de meest gerespecteerde en belangrijke academische instellingen in Brazilië. FAAP is een belangrijk, cultureel centrum in São Paulo, gezien zij een van de meest prominente theaters in de stad (Teatro FAAP) en het Museu de Arte Brasileira (Museum van Braziliaanse kunst) huisvest.

Antwerp Management School in Antwerpen

Antwerpen is zonder enige twijfel een van de meest creatieve en ondernemende steden in Europa, waar nieuwe trends en ontwerpers zich steeds blijven ontwikkelen. Als een van de leidende modehoofdsteden in de wereld heeft het haar eigen kenmerkende mode identiteit ontwikkeld, gebaseerd op de creativiteit van haar onafhankelijke high-end ontwerpers, vooral met de opkomst van de Antwerp Six. Studeer aan AMS en je studeert in het hart van de mode.

Domus Academy in Milaan

Domus Academy is gesticht in 1982 in Milaan en maakt onderdeel uit van Galileo Global Education. Het is een van de meest prestigieuze scholen voor postgraduaatopleidingen in design en mode. Domus Academy verzorgt eenjarige Engelstalige masterprogramma’s voor meer dan 200 studenten.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je hebt een masterdiploma en geen of beperkte werkervaring,
    of je bent een professional die werkzaam is in een modebedrijf of een onafhankelijke modeontwerper die internationale modemarkten wil verkennen.
  • Je hebt interesse in de fascinerende wereld van mode;
  • Je bent open-minded en hebt zin om te studeren in een internationale en multiculturele setting;

Diploma

Na het succesvol afronden van het academiejaar ontvang je het volgende diploma: “Master in Global Management: International Fashion Management”

Belgium is a small country, but it is bursting with talent. The Belgian fashion world is intimidating for someone like me, together with the Antwerp Six, it made history. It’s why I opened one of my first international boutiques in Antwerp.

Diane Von Furstenberg

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Eva Peeters, Recruitment Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.