Studeren in Antwerpen

Een vraag?
Ik kan je helpen.

5 goede redenen om in Antwerpen te komen studeren.

Antwerpen is gewoonweg A-dembenemend!

Een metropool aan de rivier, een stad die je altijd naar meer doet verlangen. Hip en historisch, cool en klassiek, trendy en traditioneel. Alles is binnen loopafstand. Combineer een dagje shoppen op de Meir met een bezoek aan het Rubenshuis. Neem een kijkje in het Museum Aan de Stroom (MAS) en geniet dan van een drankje op het terras van een van de vele bars die het Eilandje rijk is. Pas een exclusief kledingstuk van een toonaangevende Antwerpse modeontwerper en ga dan een hapje eten op het Zuid. Het is onmogelijk om niet te vallen voor deze ongelooflijk diverse, internationale metropool op zakformaat.

Een echte studentenstad

Met meer dan 40.000 fulltime studenten is Antwerpen een echte studentenstad. Het decor voor het academische leven omvat historische locaties als de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Universiteit Antwerpen. De vele studentencafés, nachtclubs, gezellige restaurants, koffiehuisjes, … en levendige atmosfeer van de stad zullen je jaar hier onvergetelijk maken.

Hip & happening

Van alle historische steden in België, is dit de stad waar bars, winkels en clubs het snelste komen en terug verdwijnen. Vandaag hip, morgen spoorloos. Antwerpen draait om mode, design, muziek, cocktails, platenfirma’s en je geld uitgeven op een zonnig terrasje. Of je kunt al je geld erdoor jagen aan kleren om daarna getrakteerd te worden omdat je er zo goed uitziet.

Een stad die geschiedenis ademt

Het oude stadscentrum is doordrongen van geschiedenis. Je kunt het voelen in de antieke façades die de smalle straatjes omsluiten of op de indrukwekkende Grote Markt. Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld dat door Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal barst het van de gezellige pubs en restaurants terwijl de oevers van de Schelde dan weer een fantastische plek zijn om een frisse neus te halen.

Ideaal voor tripjes

Antwerpen is de perfecte basis om uitstapjes te maken naar andere fantastische Belgische steden als Brugge, Gent, Brussel en Luik. Een dagje naar de kust of de natuurlijke schoonheid van de Ardennen in je op te nemen, kunnen we je ook van harte aanraden. Daarnaast is Nederland natuurlijk ook dichtbij! Vanuit Brussel geraak je bovendien in een paar uur in elke Europese hoofdstad.

Ontdek wat onze studenten meemaken in Antwerpen, New York & Shanghai

Overzicht van onze masteropleidingen