Persoonlijk leiderschap & individuele ontwikkeling

Leadership & Career Development Track

In het Leadership & Career Development Track (LCDT) van Antwerp Management School ga je op zoek naar wie je bent, wat je kan en wat je wil. Wij halen jou uit jouw comfortzone door in een internationale, high-demanding setting intensief samen te werken met collega-studenten en te netwerken met bedrijven. Het LCDT stimuleert je om als individu en in groep na te denken over hoe jouw sterktes en ontwikkelingspunten groeien in deze veilige omgeving.

Dit zelfbewuster worden en het trainen van belangrijke professionele soft skills zorgt ervoor dat je als student de tools en skillset bezit om jouw persoonlijk leiderschap op te nemen. Tijdens je jaar op AMS sta je stil bij welk type leider je kan zijn en word je gecoacht in het uittekenen en realiseren van jouw ideale professionele carrière.

Successful careers are not planned. They develop when people are prepared for opportunities because they know their strengths, their method of work, and their values. Knowing where one belongs can transform an ordinary person – hardworking and competent but otherwise mediocre – into an outstanding performer.

Peter Drucker

Werkgevers zoeken talentvolle, zelfbewuste en professionele mature young graduates. Met LCDT start je als student een intensief persoonlijk ontwikkelingsplan. In interactie met peers, HR-consultants, bedrijven en persoonlijke relaties bouw je tijdens het jaar verder aan deze ambitieuze persoonlijke ontwikkeling.

Feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, netwerkactiviteiten, een residentieel seminarie en een grote variëteit aan interactieve soft skills trainings, dragen bij tot de groei van je interpersoonlijke competenties en je leiderschapsvaardigheden. Je leert hoe te werken in team, hoe je conflicten vermijdt of oplost, hoe je omgaat met een hoge workload, hoe je het meest effectief bent in onderhandelingen en hoe je zelfverzekerd en met meer impact presentaties kan geven.

Consistent met onze missie waarin maatschappelijk bewustzijn een belangrijke rol speelt, neem je als klasgroep binnen het LCDT ook het initiatief om een sociaal project uit te werken. Denk dan aan het opzetten van een sensibiliserings- of financieringsactie voor een bestaand project of organisatie, het inhoudelijk ondersteunen van een organisatie of het opzetten van een eigen initiatief.

Career Management Services

Young graduates van Antwerp Management School worden klaargestoomd om een succesvolle carrière te starten. Als businessschool draagt Antwerp Management School zorg voor de deelname van verschillende bedrijven aan de activiteiten van de Career Management Service voor onze studenten.

De Career Management Service voor onze fulltime masterstudenten is gebaseerd op twee pijlers: intensief contact met verschillende bedrijven enerzijds en een persoonlijke en op maat begeleiding van elke student anderzijds. Het Career Center heeft nauwe contacten met talrijke Belgische en internationale organisaties, waaronder ook gekende headhunters, en wordt gecoördineerd door counselors met ervaring in recruitment.

Gedurende jouw jaar bij AMS worden de volgende activiteiten georganiseerd:

• CV & Cover Letter schrijfsessies
  • Sollicitatieworkshops (inzake LinkedIn, Assessment Centers, work permits, …)
  • Infosessies over verschillende functiemogelijkheden
  • 2 AMS jobbeurzen
  • Bedrijfspresentaties en case workshops
  • Alumni speeddating avonden
  • Individuele career counseling

Daarnaast krijg je als student toegang tot het AMS jobplatform waarop tal van interessante functies verschijnen van Belgische en internationale bedrijven. We bieden je ook een overzicht van de bedrijven waar onze alumni momenteel werkzaam zijn.

AMS alumni komen terecht in zowel (eigen) start-ups als in KMO’s en multinationals. Zij zijn onder andere gestart bij internationale bedrijven zoals Accenture, DHL, AB Inbev, Johnson & Johnson, Microsoft, PwC, MARS, Lidl, Salesforce, Caterpillar Inc., BNP Paribas Fortis, Katoen Natie, Michael Page, Hilti, GlaxoSmithKline etc. AMS alumni zetten zich graag in als Career Coach om je te helpen in je zoektocht naar de ideale startersfunctie.

Naar de programma's

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager