Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/fabian-hänle-phd
Fabian Hänle, PhD
Fabian

Fabian Hänle, PhD

Function Professor in het PhD programma voor executives

Expertise

  • Leiderschap
  • Internationaal management
  • Betrekkingen Europa-China

Visie

De visie van Fabian Hänle is om mensen en organisaties te inspireren om zich op een positieve en samenhangende manier te ontwikkelen. Om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun potentieel, om nieuw, innovatief terrein te betreden, om gezonde, groeibevorderende omgevingen en teamstromen te creëren, om culturen over de nationale grenzen heen samen te brengen en om met intuïtie en gevoel het allerbelangrijkste centraal te stellen: mensen - omdat zij degenen zijn die een bedrijf naar succes brengen.

Academische achtergrond

Voor zijn bachelor International Business studeerde Fabian Hänle aan de Dual University of Baden-Württemberg in Duitsland (DHBW) en, dankzij een toegekende beurs, aan de University of California in de VS (UCSB). Jaren later en al als CEO in China studeerde hij af aan het Executive MBA-programma van Mannheim Business School en Shanghai Tongji University als Best of Class. Fabian Hänle zette zijn streven naar academische excellentie en de brug tussen theorie en praktijk voort en sloot zich vervolgens aan bij het Executive PhD-programma aan de Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen, waar hij in 2021 promoveerde en in 2023 werd benoemd tot adjunct-professor. Hij is de auteur van meerdere hoofdstukken in boeken en wetenschappelijke artikelen in internationale, peer-reviewed tijdschriften. Door zijn zakelijke ervaring en voortdurend onderzoek ter plaatse in China werd Fabian Hänle een wereldwijd toonaangevende expert op het gebied van de internationalisering van Duitse en Chinese kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) en Verborgen Kampioenen.

Business achtergrond

Fabian Hänle heeft meer dan 17 jaar ervaring in senior management en verkoop- en marketingfuncties in Duitsland, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Hij heeft in het buitenland gewoond en gewerkt in Canada, Frankrijk, de VS en China. Tijdens zijn achtjarige ambtstermijn als CEO van China heeft hij de Chinese tak van een Duits Hidden Champion-bedrijf van de grond af aan opgericht en ontwikkeld tot een van de marktleiders. Hij is de oprichter en huidige Managing Partner van het internationale adviesbureau Dr. Hänle & Partners met hoofdkantoren in Frankfurt en Balingen en partnerlocaties in Shanghai, Shenzhen, Tianjin en Beijing. Fabian Hänle spreekt vloeiend Duits, Engels en Mandarijn.