Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL

Antwerp Management School is gelegen in de historische binnenstad van Antwerpen. Met haar locatie in het hart van Europa heeft de school vele troeven.

De Stad Antwerpen heeft een bijzonder specifiek karakter. Ze koppelt de charme en traditie van een rijke geschiedenis aan de kracht en ontwikkelingsdrang van het moderne industriële Vlaanderen. In de 16de eeuw werd Antwerpen het belangrijkste handelscentrum van West-Europa. Kerken, musea en historische gebouwen getuigen nog van deze gouden eeuw. Tot op vandaag blijft de stad één van de belangrijkste industriële centra van Europa. De haven van Antwerpen is de vierde grootste van de wereld en de Antwerpse petrochemische industrie moet in omvang enkel onderdoen voor Houston Texas. Antwerpen staat ook bekend als het wereldcentrum van de diamanthandel, waarvan het volume zonder meer het grootste ter wereld is. Bovendien is Antwerpen een van de belangrijkste trendsetters in de modewereld waardoor talrijke internationaal gewaardeerde mode-ontwerpers Antwerpen ook als hun thuisbasis hebben gekozen.

Buitenlandse studenten zullen ook de centrale Europese ligging van de stad kunnen waarderen. Brussel, de Belgische hoofdstad, nu genoegzaam bekend als de hoofdstad van Europa, is maar een halfuurtje treinen verwijderd. Parijs, Londen, Keulen, Frankfurt en Amsterdam liggen binnen een straal van 300 kilometer van de stad en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein of het vliegtuig. De Antwerpenaren zijn Nederlandstalig, maar behelpen zich aardig in het Engels, Frans en Duits. Buitenlanders en toeristen hebben doorgaans geen moeite om zich verstaanbaar te maken.

De Antwerp Management School is gevestigd in het “Het Brantijser”, in de Antwerpse binnenstad. Dit prachtige historische pand, dat teruggaat tot de 15de eeuw, werd volledig gerestaureerd en grondig gerenoveerd. De architecten en bouwheer ontvingen de prestigieuze Europa-Nostraprijs voor de gedurfde combinatie van historische fundamenten en de verrassend moderne invulling. De andere gebouwen van de universiteitscampus zijn binnen wandelafstand gelegen. De School is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer.

Antwerp