Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/over
Over AMS
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/over/geschiedenis
Geschiedenis

Geschiedenis

Antwerp Management School is de autonome managementschool van de Universiteit Antwerpen met een rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar. De school werd opgericht in 1959 als IPO (Instituut voor Postuniversitair Onderwijs), en de originele missie luidde: “…Deelnemers cultiveren inde kunst van het nemen van beslissingen en in het leiden van mensen en organisaties. Een vorm van kunst die eerst en vooral zijn oorsprong moet vinden in een nobele houding en levensstijl…”Op dat moment had de school 1 flagship-programma: het PPB (Postuniversitair Programma in Bedrijfsbeheer), een EMBA (Executive Master of Business Administration) “avant la lettre”.

De school had een grote invloed op de managementontwikkeling van Antwerpen, Vlaanderen, België en daarbuiten, en in veel bedrijven en organisaties vinden we PPB/EMBA-alumni terug. Enkele voorbeelden zijn BARCO, Bekaert, Agfa, Alcatel-Lucent, BASF, Engie Electrabel, KBC, Janssen Pharmaceutica, Umicore en SD Worx.

AMS building 1024x568

Tegen het midden van de jaren ’70 breidde IPO het portfolio van programma’s uit en had een leidende positie in het managementonderwijs in Vlaanderen. In het jaar 2000 werd UAMS (Universiteit Antwerpen Management School) opgericht: een integratie van IPO, het IMB (Instituut voor Management en Bestuur), de “Master in de Personeelswetenschappen” van Universiteit Antwerpen en het MBA-programma van het voormalige UFSIA en RUCA. In 2008 werd UAMS formeel erkend door de Vlaamse overheid als autonome academische instelling met de Universiteit Antwerpen als peterinstelling. Gedurende de jaren 2009-2010 vond een grondige reflectie plaats op de herpositionering van de management school. Dit resulteerde in de verandering van de merknaam: van UAMS naar Antwerp Management School.

In de periode van 2010 tot 2016 is Antwerp Management School verder verrijkt met nieuwe expertisecentra en kennisnetwerken op vlak van onderzoek en een nieuwe website en huisstijl op vlak van branding. In 2018 zullen we vanuit het nieuwe pand ‘de Boogkeers’ aan het Mechelseplein opereren, waar we optimaal vanuit onze duurzaamheidsprincipes kunnen werken.