Banner MRE
Executive Master in Real Estate Management (MRE)
Overzicht

Master in Real Estate Management (MRE)

Overzicht

Vastgoed is niet alleen één van de belangrijkste, maar tevens één van de snelst evoluerende sectoren in onze economie. Vastgoed is ook een bij uitstek multidisciplinaire en competitieve business, waarin actoren met uiteenlopende belangen worden samengebracht. Deze master in vastgoedmanagement (MRE) reikt je zowel academische kennis als praktische vaardigheden aan om de complexe materie van vastgoed beter te begrijpen en te beheersen.

Je verwerft grondig inzicht in de verschillende aspecten van vastgoed (financiële, juridische, economische) en in de nieuwe vastgoedtendensen en -ontwikkelingen. Alle elementen die bepalend zijn bij het nemen van strategische beslissingen komen aan bod.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma

• Heb je jouw kennis van verschillende deelgebieden van de vastgoedkunde verruimd en verdiept;
  • Kan je op een doeltreffende manier de impact van juridische aspecten op het rendement van een vastgoedproject beheersen;
  • Kan je op een geïntegreerde wijze de waarde van vastgoedobjecten- en projecten uitvoeren en beoordelen;
  • Kan je academische modellen praktisch toepassen bij het samenstellen en beheren van van vastgoedportfolio's;
  • Kan je de psychologische (o.a. leiderschap), filosofische en menswetenschappelijke inzichten met betrekking tot vastgoed hanteren om tot meer maatschappelijk gedragen beslissingen te komen;
  • Kan je de verschillende financieringsmethodieken begrijpen en direct toepassen in de dagelijkse vastgoedpraktijk;
  • Kan je op een gefundeerde manier haalbaarheidsstudies, schattingsopdrachten, risico-rendement analyses en portefeuille optimalisaties uitvoeren en implementeren in Excel;
  • Kan je op een gefundeerde manier marktanalyses en locatie-analyses maken;
  • Kan je vastgoedprojecten waarderen rekening houdend met onzekerheidsfactoren;
  • Kan je de standpunten en belangen van alle stakeholders van een vastgoedproject beter inschatten en beoordelen;
  • Kun je jouw verworven kennis delen binnen jouw organisatie en een bijdrage leveren aan de strategiebepaling, efficiëntie, rentabiliteit van jouw organisatie.

Diploma

Deze master in vastgoedmanagement is een door de overheid erkende master-na-master opleiding. Na het succesvol afleggen van de examens en masterproef behaal je het diploma ‘Executive Master in het Real Estate Management’ (MRE).

Deelnemers

Deelnemers hebben bij voorkeur een masterdiploma en relevante ervaring in de vastgoedsector.

Profielen van deelnemers zijn:

• Beleggers, investeerders, vastgoed-, fonds- en vermogensbeheerders, financiers, financiële planners, corporate real estate managers, asset managers;
  • Project en development managers, facility managers, landmeters-schatters, ingenieurs, architecten, stedenbouwkundigen;
  • Vastgoedadviseurs, advocaten, fiscalisten, bedrijfsrevisoren, accountants, notarissen;
  • Bouwpromotoren, aannemers, vastgoedontwikkelaars, makelaars.

Studiebeurs UA

De MRE heeft al jaren een uitstekende relatie met de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA. Sinds vorig jaar (2019/2020) reikt MRE uit naam van Antwerp Management School een studiebeurs uit aan een student van deze faculteit. Op deze manier wil AMS extra kansen bieden aan young potentials om het te maken in de vastgoedsector.

Laatstejaarsstudenten aan de UA (faculteit architectuur, stedenbouw, erfgoed, interieurarchitectuur) kunnen zich hiervoor kandidaat stellen d.m.v. een motivatiebrief en een video. Een vierkoppige jury kiest na de presentatie van de dossiers een winnaar uit. Hij/zij mag dan gratis aan de MRE deelnemen.

Ben je laatstejaarsstudent aan de UA en wil je meer info hierover? Neem dan contact op met onze programmaleiding.

Boogkeers
bert-de-vos