Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Students Executive Master MBA (deeltijd / part-time) belgium
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/programma
Programma

Programma

De structuur en inhoud van onze EMBA reflecteert de missie van Antwerp Management School. We leveren niet enkel managementkennis, maar ook een Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma, gebaseerd op intensieve coaching, een community project en drie grote modules. Daarnaast bieden we ook doorgedreven internationale componenten (bv. de internationale immersiemodules). Dit zijn allemaal vereiste bouwstenen om een Global Citizen te worden die de kunst beheerst om beslissingen te nemen en mensen te leiden.

Klik hier voor een overzicht van het schema.

MEER WETEN OVER DE VISIE VAN DE SCHOOL & DE INTERPRETATIE VAN DE EMBA

Core Modules

Onze EMBA is ontworpen voor kandidaten die een gedegen opleiding in algemeen management zoeken, en dat is precies wat onze core modules bieden.

De core modules worden deskundig onderwezen door ervaring faculty van toonaangevende business scholen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Jij bewijst je kennis van de theorie, de praktische toepassing en struikelblokken in elk vak door een combinatie van formele examens, individuele opdrachten en groepstaken.

Onze core modules worden gepland in blokken van 2 dagen, op vrijdag en zaterdag, om de drie weken. We zijn ervan overtuigd dat deze structuur je in staat stelt je EMBA te combineren met je werk en je gezinsleven, terwijl je tegelijkertijd de nodige bouwstenen verzamelt voor je carrière.

Onze core modules zijn ook internationaal georiënteerd, waardoor je globale mindset ontwikkeld wordt tijdens elk aspect van je opleiding. Als je meer informatie wil over een van de vakken, kun je altijd contact opnemen met de Program Director.

Internationale immersiemodules

AMS vindt het bijzonder belangrijk dat onze studenten echte ‘global citizens’ worden, het is een van onze kernwaarden. De focus van onze Internationale immersiemodules ligt op globale strategische uitdagingen. Het is ons doel kennis en expertise over te dragen vanuit een globale mindset, wat leidt tot een goed begrip van wat globale economieën drijft en hoe je kunt omgaan met de uitdagingen van intercultureel zakendoen.

Je 2-jarige studie volg je niet alleen aan Antwerp Management School, maar ook in China, de V.S. en Portugal. Tijdens deze 5 dagen durende trips kom je samen met de studenten van ons parallelprogramma AMS EMBA Moskou en volg je lessen met lokale Executive MBA deelnemers.

De onderwerpen van deze modules zijn de volgende:

Het is een unieke kans om een echt internationaal netwerk op te bouwen met medestudenten en voor altijd een globale mindset te verwerven.

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma & 'deep development' residentiële modules

Ons unieke Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma neemt maar liefst een derde van het EMBA-programma in. Het bestaat uit 7 individuele coachingsessies met gekwalificeerde professionele coaches en 2 residentiële modules. De kwaliteit van de coaches en het aantal sessies is wat de AMS EMBA bijzonder maakt.

Samen met je gediplomeerde coach zet je je carrièreplan uit met behulp van ultramoderne beoordelingsinstrumenten zoals MBTI, NLP, 360 en LCP. Geleidelijk aan zul je ontdekken welk traject het beste past bij jouw persoonlijkheid en ambitie.


Tijdens de twee ‘deep development’ residentiële modules, een per jaar, kun je jezelf helemaal losmaken van je dagelijkse omgeving, met zijn bekende referentiekaders en patronen. Hierdoor word je verplicht om je gedrag opnieuw te bekijken, wat je zal helpen om met een schone lei te beginnen aan een diepgaand Persoonlijk Ontwikkelingsprogramma.

Master consulting project

Onze ervaren faculty begeleidt je tijdens je postgraduaat en zorgt ervoor dat de reputatie van deze opleiding en van Antwerp Management School groeit dankzij onze doorlopende educatieve en netwerkactiviteiten en onze voortdurende goede ranking.

Het Master Consulting Project is een 16 maanden durend project. Het is geen “traditionele thesis”, maar eerder een oefening in consulting, die een reëel businessprobleem of -opportuniteit aanpakt. Het kan een individuele opdracht of een groepsopdracht zijn, afhankelijk van de omvang van het project. Het geeft je een boeiende kans om je academische kennis om te zetten in praktijk, altijd onder de nauwe supervisie van gekwalificeerde faculty en een vertegenwoordiger van het bedrijf. Als je bedrijf je ondersteunt in de EMBA-ervaring, biedt het masteradviesproject je een uitstekende gelegenheid om kennis terug te geven aan het bedrijf.

Het project start in het eerste academiejaar en loopt door tot je afstudeert. Aan het einde van het project presenteer je je werk, onderzoek, analyse en conclusies.

Hier zijn een een aantal voorbeelden van reeds uitgevoerde Master Consulting Projecten:
  • Industry Comparative Multiple Case Study
  • Changing in a Competitive Environment
  • Critical Success Factors Influencing Workplace Flexibility
  • Development of a Balanced Scorecard as a Performance Measurement Tool
  • Recommendations to Improve Cost Effectiveness
  • Secular Growth Through Business Repositioning: From Theory to Practice

Gemeenschapsproject

De derde pijler van onze missie is maatschappelijk bewustzijn. In de Executive MBA willen we dat ontwikkelen met een Gemeenschapsproject.

Het Gemeenschapsproject is een 10 maanden durend project waarin je direct gaat werken met groepen in je gemeenschap die op het eerste gezicht niet thuishoren in je zakelijke toekomst, maar die je een veelzeggend inzicht geven in de gemeenschap vanaf een andere invalshoek: bv. organisaties en verenigingen die liefdadigheidswerk verrichten, educatieve initiatieven voor kansarme kinderen, verenigingen die steun bieden aan mensen die niet altijd een eigen stem hebben.

Door te werken aan dit project zul je je meer bewust worden van de impact van zakelijke beslissingen op de gemeenschap en een groter besef van de wereld om je heen, het stimuleert je om duurzame beslissingen te nemen en rationeel te managen. Leren om over de dingen na te denken en empathie te ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van dit project. Hierdoor word je een betere businessleider, omdat je een duidelijker perspectief hebt op de gevolgen van je acties.

Stimulerende keuzevakken (electives)

Keuzevakken zijn cursussen voor leidinggevenden (zonder assessment) die actuele en relevante onderwerpen behandelen, met als doel het leveren van actuele, bruikbare kennis.

Omdat de deelnemers verschillende achtergronden hebben, vinden we het belangrijk om een reeks stimulerende keuzevakken aan te bieden. Deze lessen zijn aanvullend, optioneel en worden niet beoordeeld. Ze worden gegeven aan EMBA-deelnemers en AMS Alumni.

Dit biedt beide groepen een uitstekende kans om te netwerken en deel te nemen aan huidige issues buiten het basiscurriculum van de EMBA.

Er wordt een lijst van optievakken gekozen door de huidige studenten en de alumni. Vakken waarvoor minimaal 15 mensen zich opgeven gaan door. Voor huidige EMBA-deelnemers is de prijs van deze optievakken inbegrepen in de prijs van het programma.

Faculty

Onze ervaren faculty begeleidt je tijdens je intensieve reis tijdens de twee academiejaren en zorgt ervoor dat de reputatie van de EMBA, en van Antwerp Management School, groeit dankzij onze doorlopende educatieve en netwerkactiviteiten en onze voortdurende goede ranking.

Antwerp Management School heeft de meest internationale faculty in de Benelux. We zijn een kleine businessschool met een uitstekende reputatie en een netwerkgebaseerd model en kunnen dus top internationale faculty aantrekken.

Onze docenten komen van goed aangeschreven instituten en toonaangevende businessscholen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Structuur

Het programma is intensief, maar gebalanceerd en duidelijk gestructureerd in verschillende blokken, verspreid over twee academiejaren. Er is hard aan gewerkt om het schema zo werk- en gezinsvriendelijk mogelijk te maken, met modules van een hele dag om de 3 weken op vrijdag en zaterdag.

Er zijn:

16 Core Modules tijdens de 2 academiejaren

De core modules worden gegeven in Antwerp Management School en lopen van oktober tot mei van het eerste academiejaar, en van september tot maart van het tweede academiejaar. We beëindigen het programma met een afsluitend seminarie en de diploma-uitreiking in juni van het tweede academiejaar.

3 Internationale Immersiemodules, 2 in het eerste academiejaar en 1 in het tweede academiejaar

De Internationale Immersiemodules vinden plaats in drie verschillende continenten en bij partnerinstituten:

  • Sun Yat Sen University, Guangzhou, China: 5 dagen in november van het eerste academiejaar
  • Massachusetts Institute of Technology, Boston, V.S.: 5 dagen in juni van het eerste academiejaar
  • Porto Business School, Porto, Portugal: 5 dagen in november van het tweede academiejaar

AMS zorgt voor begeleiding bij alle regelingen voor reizen en accommodaties.

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma dat loopt tijdens beide academiejaren

Je persoonlijk ontwikkelingsprogramma start in oktober van het eerste academiejaar en loopt over de beide jaren, met voortdurende individuele coaching. Het persoonlijk ontwikkelingsprogramma eindigt in juni van het tweede academiejaar.

Master Consultancy Project, aanvang aan het einde van het eerste academiejaar

Het Master Consulting project start in maart van het eerste academiejaar en loopt af in mei van het tweede academiejaar.

2 Deep Development Residentiële Modules, één per jaar

De twee Deep Development Residentiële Modules vinden plaats bij de start van elk academiejaar in een van de meest toonaangevende locaties voor leiderschapsontwikkeling: De Ruwenberg, Nederland.

Het eerste academiejaar start met een vierdaags residentieel seminarie in oktober. Het tweede academiejaar start met een driedaags residentieel seminarie in September.

Gemeenschapsproject dat het hele eerste academiejaar loopt

In november van het eerste academiejaar start het Gemeenschapsproject, dat loopt tot september, de aanvang van het tweede academiejaar.

Boogkeers
Jeroen martens program director Executive MBA

Een vraag over dit programma?

Jeroen Martens

Tel: +32 485 59 24 68

Close

Een vraag over dit programma?