Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/programma
Programma

Executive MBA

Heb jij een brandende ambitie om te groeien en om toegevoegde waarde te leveren? Ben je op zoek naar een carrière met impact al dan niet in een internationale omgeving ? Wellicht ben je dan op zoek naar een flexibele maar kwaliteitsvolle opleiding waarmee je leiderschapskwaliteiten aanscherpt. Ontdek de AMS Executive MBA (EMBA).

Taal

Engels

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1.5 jaar
Prijs
€47.150

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1.5 jaar
Prijs
€47.150

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/programma
Programma

Programma

Het kerncurriculum van onze EMBA weerspiegelt de waarden van Antwerp Management School en haar partners. Samen leveren we een diep inzicht in alle bestuurlijke domeinen. We combineren dit met drie modules over Persoonlijke Ontwikkeling, gericht op doelgericht leiderschap en duurzame organisatieverandering en individuele ondersteuning via het NeuroTrainingLab en persoonlijke coaching. Onze diepgaande International Components en het Positive Impact Project bereiden je voor op een leidende rol bij het bouwen aan een duurzame toekomst. Het is onze overtuiging dat dit de bouwstenen zijn die nodig zijn om van onze studenten Global Citizens te maken, die de kunst van besluitvorming en people leadership beheersen in een uitdagende wereld.

De sterktes van ons programma in detail:

Een internationale opleiding als geen ander in de markt

Het ontwikkelen van een internationale mentaliteit is een van de kerndoelen van onze EMBA en geïntegreerd in het DNA van AMS en zijn partners. Ons niveau van internationalisering in het ontwerp en de levering van de Executive MBA overtreft ver het niveau van elk ander vergelijkbaar gerangschikt EMBA-programma. Misschien is dit de reden waarom de Financial Times de “mate van internationalisering” van onze EMBA beoordeelt als nr. 23 in de wereld.

Als jouw ambitie de droom van het opbouwen van een internationale carrière is, hetzij als expat of vanaf de “thuisbasis” met internationale verantwoordelijkheden, zul je ontdekken dat wij de best mogelijke voorbereiding bieden.

EMBA diagram_updated

Global strategic challenges

De focus van onze International Immersion-modules ligt op wereldwijde strategische uitdagingen. Het doel is om kennis en expertise over te dragen met een wereldwijde mentaliteit, wat leidt tot inzicht in de economische drijvende krachten achter wereldeconomieën en de uitdagingen van een intercultureel bedrijf.

Tijdens je 2-jarige reis studeer je niet alleen aan Antwerp Management School, maar ook in Azië, de U.S.A en Afrika. Tijdens elk van deze 5-daagse reizen volg je cursussen met lokale Executive MBA-deelnemers.

De onderwerpen van deze modules zijn als volgt:

American University of Caïro

Intercultureel bewustzijn
Internationale business onderhandelingen
Zaken doen in Afrika & het Midden-Oosten

Massachusetts Institute of Technology, Boston

Cross-culturele uitmuntendheid in de toeleveringsketen
Logistiek voor de 21ste eeuw
Zakelijke verrassingen in de V.S.

Singapore Management University, Lee Kong Chian School of Business,
Singapore


International Business Management
Business in Azië"Het is een uitzonderlijk idee om studenten van over de hele wereld samen te brengen, de resulterende interactie laat levendig de verschillen zien die we hebben en tegelijkertijd laat het zien hoeveel we gemeen hebben"

— Valeriy M.

Ons Personal Development Program

Leading with the brain in mind

Tijdens de EMBA is ons persoonlijk ontwikkelingsprogramma (binnen het leiderschapsspoor) ontworpen om veerkrachtige, adaptieve en gefocuste leiders te ontwikkelen die in staat zijn om bij te dragen aan de oprichting van hoogwaardige teams en organisaties die zich bezighouden met de prestaties en het welzijn van hun werknemers en de duurzaamheid van hun zaken.

Dit vormt een dieper begrip van de toenemende complexiteit van organisatiegedrag en bereidt deelnemers voor om effectief om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met een leidende positie in de vluchtige zakenwereld van vandaag.

Het programma is ontworpen om verschillende fundamentele aspecten van het leiden van mensen in organisaties aan te pakken. Deze omvatten het begrijpen van menselijk gedrag en motivatie op de werkplek, het creëren van een gevoel van missie en doel, zelfleiderschap, het activeren van meerdere paradoxale leiderschapsgedragingen, het aansturen van high-performance teams, het coachen van talent en het ontwikkelen van high-performance organisaties.

Dit programma is bedoeld om handvatten te bieden voor gedisciplineerd en gewetensvol denken over wat er in onze organisaties en in onszelf gebeurt. De cursus is grotendeels gebaseerd op neurowetenschappelijk onderzoek, principes en inzichten en zoekt interactie met deelnemers door middel van oefeningen en casestudy's, allemaal gebaseerd op praktijksituaties.

Je prestaties, stressbestendigheid en toekomstgerichtheid verbeteren met behulp van het NeuroTrainingLab en onze professionele coaches

Neurotraining is gebaseerd op het principe van hersenplasticiteit; We kunnen ons brein trainen en onze manier van denken veranderen. Dankzij neurotraining leren we betere, meer empathische beslissingen te nemen, vooral in tijden van stress.

Hoe het werkt

Bij ons ACERTA NeuroTrainingLab ™ worden deelnemers geconfronteerd met een real-life case, zoals conflicten tussen teamleden. Professionele acteurs zullen de casus realistisch presenteren. De begeleiders kijken hoe de deelnemers onder druk omgaan met de acteurs. Hun reacties worden ook zichtbaar gemaakt door middel van biometrische gegevens. Zo krijgen de deelnemers een headset die elektro-encefalografische activiteit (EEG) meet en wordt ook de galvanische reactie van de huid gevolgd, wat een uitstekende stresssensor is.

De combinatie van de biometrische gegevens en de feedback van de begeleiders geeft de deelnemers niet alleen inzicht in het wat, hoe en waarom van hun reacties. Bovenal worden ze getraind om deze inzichten te gebruiken en om hun emotionele intelligentie te versterken.

In de EMBA krijgen deelnemers een sessie in het NeuroTrainingLab aangeboden aan het begin van de EMBA en een tweede keer aan het begin van jaar 2 van de EMBA-ervaring. Op die manier wordt de persoonlijke ontwikkeling gemonitord en kunnen onze coaches de verzamelde data volledig benutten om de managementvaardigheden van onze deelnemers verder te verbeteren met een aanpak op maat.

Individuele coaching

De individuele coaching bouwt voort op de ervaringen in het NeuroTrainingLab, waardoor deelnemers een breed scala aan soft skills verder kunnen ontwikkelen. Onze internationale coaches hebben ruime ervaring in het coachen van midden- en senior managers. Met hun steun ontwikkelen onze deelnemers hun 5-jarige levens- en loopbaanplan en worden ze zelfverzekerde managers met een hoog niveau van zelfbewustzijn.

Persoonlijke ontwikkelingsmodules in de klas

Het programma is gestructureerd in 3 zelfontwikkelingsmodules, die individuele en op klassen gebaseerde lessen op elkaar afstemmen. Met 2 woonmodules voor diepe ontwikkeling, één per jaar, kun je je volledig losmaken van jouw dagelijkse omgeving, met zijn gebruikelijke referentiekaders en patronen. Dit zal je dwingen om je houding, de toepassing van je sterke punten en hoe je je zwakke punten opnieuw kunt evalueren, te heroverwegen. De eerste module brengt mensen samen in EMBA's residentiële Kickoff en zorgt ervoor dat we een ondersteunende groep leeftijdsgenoten creëren die van elkaar kunnen leren. We gaan verder met sessies gericht op verschillende leiderschapsstijlen en de kunst van het geven en ontvangen van feedback. In het 2e studiejaar verschuift de focus naar verandermanagement.

Het is verkeerd te denken dat managers in crisissituaties hun emoties moeten negeren. We leerden dat wie zijn emoties uitschakelt, ook zijn positieve emoties onderdrukt en dus heel anders reageert, terwijl die gevoelens heel belangrijk blijken te zijn om een inspirerende leider te zijn.

— Steven Poelmans, Professor of Neuroscience & Strategic Leadership

Het Positive Impact Project

Jouw voorbereiding voor een duurzame transformatie

Maatschappelijk bewustzijn is geïntegreerd in het DNA van AMS en zijn partners. Met het Positive Impact Project willen we ervoor zorgen dat toekomstige leiders een zo breed mogelijk beeld hebben van de gevolgen van hun acties en beslissingen: voor de gemeenschappen waarin we leven, voor het milieu en voor de bredere samenleving waar we allemaal deel van uitmaken. In de EMBA ontwikkelen we dit via het Positive Impact Project. Dit is een project van 10 maanden dat vereist dat je rechtstreeks contact hebt met groepen in jouw gemeenschap, wat op het eerste gezicht misschien niet in het rijk van uw zakelijke toekomst ligt, maar dat je een onthullend inzicht geeft in de samenleving vanuit een andere invalshoek: deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, organisaties en verenigingen die liefdadigheidswerk doen, educatieve initiatieven voor kansarme kinderen en verenigingen die mensen ondersteunen die niet altijd een stem hebben.

Door aan dit project te werken, word je je meer bewust van de impact van zakelijke beslissingen op de samenleving als geheel, en krijg je een breder bewustzijn van de wereld om je heen, waardoor je wordt gestimuleerd om te kiezen voor duurzame beslissingen en rationeel management. Opzettelijk leren reflecteren en empathie ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het project. Dit zal je op zijn beurt een betere bedrijfsleider maken, omdat je zicht krijgt op de impact van je acties.


Het Positive Impact Project omvat de volgende doelstellingen voor een toepasbare leerervaring die leidt tot maatschappelijke verbetering:

- Begrijpen hoe organisaties een zeer positieve impact kunnen hebben op de samenleving.
- Leren over specifieke maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid (ESG: milieu, sociaal, bestuur).
- Inzicht in de hybridisatie van organisaties (zoals winstgerichte versus doel-, impact- of missiegerichte organisaties).

Door hun ervaring leren deelnemers hoe ze hun persoonlijke en professionele gedrag kunnen veranderen en hun werkomgeving kunnen afstemmen op een positievere impact op de samenleving.

Benieuwd naar de ervaring van een van onze studenten? Klik dan hier voor de blog.

Een voorbeeld van onze eigen bijdrage aan het maatschappelijk bewustzijn en van een EMBA-specifiek Positive Impact Project is de partnership die we hebben opgezet met Atlas, het Vlaams adviescentrum voor diversiteit en integratie. Via Atlas biedt AMS een studiebeurs aan voor anderstalige nieuwkomers. Klik hier voor meer info.

Grondige management training

Kernmodules:

Onze EMBA is ontworpen voor kandidaten die op zoek zijn naar een solide algemene managementopleiding en onze kernmodules bieden precies dat. De kernmodules worden vakkundig geleverd door ervaren docenten van vooraanstaande business schools in Europa, Noord-Amerika en Azië. Je laat zien dat je de theorieën, praktische toepassingen en nieuwe problemen in elk onderwerp beheerst door een combinatie van formele examens, individuele opdrachten en opdrachten in kleine groepen.

Onze kernmodules zijn gepland in blokken van 2 dagen, op vrijdag en zaterdag, ongeveer om de drie weken. Wij zijn van mening dat deze structuur je in staat stelt om je EMBA te combineren met werk en gezinsleven, terwijl je tegelijkertijd de nodige bouwstenen voor je carrière krijgt.

Onze kernmodules zijn ook internationaal georiënteerd om ervoor te zorgen dat je wereldwijde mentaliteit zich tijdens elk aspect van de opleiding ontwikkelt.

Als je meer gedetailleerde informatie over een van de onderwerpen wilt, kun je altijd contact opnemen met de programmadirecteur.

EMBA Core Modules

Faculteit

Onze ervaren faculteit begeleidt je op je intensieve reis gedurende de 2 academiejaren, en werkt eraan om ervoor te zorgen dat de reputatie van de EMBA, en die van Antwerp Management School, groeit door continue educatieve en netwerkactiviteiten en aanhoudende prestaties.

Antwerp Management School heeft de meest internationale faculteit van de Benelux. Als een kleine business school met een uitstekende reputatie en een netwerkgebaseerd model, trekt AMS internationale topfaculteiten aan.

Docenten zijn afkomstig van instellingen van wereldformaat en toonaangevende business schools in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië.

Het Masterproject, van ervaring naar praktijk

Het Master Consulting Project is een project van 16 maanden. Het is geen "traditionele scriptie", maar eerder een project voor adviesoefeningen, waarbij een echt zakelijk probleem of kans wordt aangepakt. Afhankelijk van de omvang van het project kan het een individuele of groepsopdracht zijn. Het is een geweldige kans om je academische kennis in de praktijk te brengen, altijd onder nauw toezicht van een gekwalificeerde faculteit en een zakelijke vertegenwoordiger. Als jouw bedrijf je ondersteunt in de EMBA-ervaring, biedt het masterconsultingproject jou een uitstekende gelegenheid om kennis terug te geven aan het bedrijf.

Het project start in het eerste studiejaar en loopt door tot het afstuderen. Aan het einde van het project presenteer je je werk, onderzoek, analyse en conclusies.

Hier zijn enkele voorbeelden van onderwerpen van eerdere Master Consulting-projecten:

• Sectorvergelijkende meervoudige casestudy

• Veranderen in een competitieve omgeving

• Kritieke succesfactoren die de flexibiliteit van de werkplek beïnvloeden

• Ontwikkeling van een Balanced Scorecard als instrument voor prestatiemeting

• Aanbevelingen om de kosteneffectiviteit te verbeteren

• Seculiere groei door herpositionering van het bedrijf: van theorie naar praktijk

Door de opdrachten heb ik echt veel beter inzicht gekregen in mijn bedrijf en de markt waarin we opereerden. Voor een van deze heb ik een paper geschreven over ons beloningsbeleid op het gebied van Human Resources, met in de conclusie enkele aanbevelingen om het bestaande systeem ingrijpend te veranderen. Het was leuk om te zien dat ze anderhalf jaar later inderdaad deze veranderingen hebben doorgevoerd.

— Jan D.R.

Het entrepreneurial and innovation project

Een ondernemende mindset ontwikkelen

Het Entrepreneurial and Innovation Project (EIP), ontworpen om innovatie te bevorderen en nieuwe vaardigheden die in de klas zijn ontwikkeld in de praktijk te brengen, stelt deelnemers in staat hun ondernemersideeën te testen. Dit project, ontwikkeld samen met ESSCA, biedt deelnemers de mogelijkheid om kennis te maken met Station F, 's werelds grootste startup-faciliteit.


Onder deskundige begeleiding van de hoofdfaculteit Prof. Dr. Orsolya Sadyk-Rozsnyai, bedenker van de Creative Box MOOC: een gratis online training over creativiteit en innovatie, zal dit project je ondernemersgeest aanscherpen.

Een meeslepend bezoek aan Station F - 's werelds grootste startup-faciliteit, zal je leren verder verbeteren door middel van zakelijke games met vooraanstaande experts.


Station F dankt zijn naam aan een voormalig spoorgoederendepot genaamd La Halle Freyssinet, dat werd omgebouwd tot het huidige Station F. De faciliteit breidt zich uit over 34.000 vierkante meter en biedt plaats aan ongeveer 1000 startups. De partners van Station F zijn onder meer: ​​Facebook, LVMH, Google Microsoft en andere grote namen.

Onze Disruptive Sessions

AMS executive masters zijn geworteld in de zakelijke realiteit. Faculty die zakelijke en academische carrières combineren, het gebruik van real-business cases in de klas, simulatie-oefeningen die cruciale zakelijke inzichten aanleren zijn gebaseerd op praktijkvoorbeelden... Meer dan wie ook weten en zien we dat onze zakelijke realiteit constant in ontwikkeling is. Hoewel we onze leerplannen voortdurend aanpassen, zodat ze zo actueel mogelijk zijn, voelen we de behoefte om ons leerplan en onze deelnemers voortdurend uit te dagen met onderwerpen die nog niet in het leerplan zijn geïntegreerd, maar die naar voren komen als belangrijke aspecten van het toekomstige bedrijfsleven.


Daarom organiseren de Executive Master opleidingen van AMS samen met onze alumni de Disruptive Sessions. Inspirerende korte sessies voor huidige studenten en alumni waarbij we je geest openen voor nieuwe mogelijkheden, je de laatste evoluties in de markt laten zien en gedurfde uitspraken doen over de toekomst. Sessies waar je de laatste inzichten van onze eigen alumni en hun connecties ziet. We noemen deze webinars disruptief, omdat ze heilige koeien (moeten) offeren en ze de gebaande paden (moeten) verlaten.

De Disruptive Sessions bieden niet alleen inspiratie, maar zijn ook een geweldige manier om verbinding te maken met je alumninetwerk. Doorgaans worden de real-life sessies op de campus buiten kantooruren georganiseerd en na een normale sessie in het executive programma worden webinars georganiseerd tijdens de lunch. Alumni gaan mee met de huidige studenten voor extra inspiratie.

De Executive MBA organiseert het hele jaar door 4 Disruptive Sessions, meestal op vrijdagavond, na een lesdag voor een van de cohorten.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Veronique Dewilde WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program Director Executive MBA
Veronique Dewilde WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?