Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/applicatie-en-toelating
Applicatie en toelating

Executive MBA

Heb jij een brandende ambitie om te groeien en om toegevoegde waarde te leveren? Ben je op zoek naar een carrière met impact al dan niet in een internationale omgeving ? Wellicht ben je dan op zoek naar een flexibele maar kwaliteitsvolle opleiding waarmee je leiderschapskwaliteiten aanscherpt. Ontdek de AMS Executive MBA (EMBA).

Taal

Engels

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1.5 jaar
Prijs
€49.350

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

23.10.2024

Duur

1.5 jaar
Prijs
€49.350

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba
Executive MBA
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/executive-mba/applicatie-en-toelating
Applicatie en toelating

Applicatie en toelating

Antwerp Management School biedt een duidelijke, maar grondige applicatie- en toelatingsprocedure. Het helpt je te bepalen hoe de Executive MBA je het meeste oplevert en geeft ons een beter inzicht in wie je bent en hoe je profiel past in het selecte groepje van EMBA studenten. Aarzel niet om ons EMBA team te contacteren voor meer info en om te zien of je voor deze opleiding kan worden toegelaten.

Toelatingsvoorwaarden

 • Academische vereisten: een master- of bachelordiploma en een grondige praktische kennis van het Engels, aangezien alle cursussen en communicatie in het Engels zijn vanwege de internationale reikwijdte van onze faculteit en de diverse achtergronden van studenten.
 • Beroepsvereisten: minimaal 5 jaar werkervaring. Dit stelt u in staat de strategische aard van de programma-inhoud te begrijpen en erbij betrokken te zijn en stelt u in staat om vanuit persoonlijke ervaring bij te dragen.
 • Persoonlijke vereisten zijn even belangrijk om succes te garanderen. Per module is gemiddeld 8 tot 10 uur werk buiten de lessen nodig. Je familie en vrienden moeten begrijpen dat je aan je toekomst werkt en dat je tijd en ruimte nodig hebt om je voor te bereiden op lessen. Je hebt hun steun en aanmoediging nodig.
 • Je werkgever speelt ook een belangrijke rol, want hij zal moeten begrijpen dat elke derde vrijdag gereserveerd is voor lessen. We kunnen u helpen om aan uw werkgever uit te leggen dat uw EMBA een langetermijninvestering is waarvan ook zij profiteren.

Procedure

Informeer je goed en denk na of de EMBA iets voor jou is

Voor we je vertellen of je in aanmerking komt voor deze Executive MBA, kun je erachter komen of dit programma geschikt is voor jou.

 • Onze website en brochure bieden heel wat informatie.
 • We nodigen je uit om een infosessie bij te wonen.
 • Upload je CV voor een review en we geven je graag feedback. Zo weet jij wat we in een kandidaat zoeken en weet je of dit programma een goede match is.
 • Niets is beter dan het bijwonen van een les om erachter te komen of deze EMBA de perfecte carrièrezet is voor jou. Je hoeft alleen maar een afspraak te plannen met de Program Director .
 • Vraag ons om een gesprek met de Program Director, studenten of alumni te regelen. Daarin krijg je de kans om alle vragen te stellen die je nog hebt en krijg je een duidelijk idee van wat het programma biedt en hoe jij erin past.

Overtuigd? Dan is het tijd voor actie!

Als je eenmaal overtuigd bent dat je de sprong wil wagen… start je applicatie dan eenvoudig door onderaan de pagina op de registratieknop te klikken. Applicatie is gratis en niet bindend. Wij bekijken je aanvraag binnen een dag na ontvangst. We begeleiden je stap voor stap door deze procedure.

Om je applicatie te vervolledigen, zullen we je volgende gegevens vragen:

 • Naam, contactgegevens, nationaliteit
 • Info werkgever
 • Korte motivatie
 • CV in Word of pdf
 • Kopie van je diploma
 • Scan van je internationale paspoort


Als jouw aanvraag voldoet aan de toelatingscriteria, zal je gevraagd worden de Online Toelatingstest te doen.

Testen

De testen werden exclusief voor Antwerp Management School opgesteld en geven ons de bevestiging dat je in staat bent om de numerieke en communicatietaken te voltooien die nodig zijn om met succes deel te nemen aan de Executive MBA.

Onze testen zijn gratis en beoordelen twee vaardigheden:

 • Numeriek redeneringsvermogen*
 • Engelse taal en communicatievaardigheden*

*Voor wie dit verkiest, aanvaarden we ook resultaten van GMAT of GRE examens.

Interviews

Als de online testen zijn afgelegd, word je uitgenodigd voor een toelatingsinterview van zo’n 45 minuten, hetzij persoonlijk hetzij met een videocall. Dit interview wordt geleid door de Program Director en bestaat uit een gesprek over je ambitie en motivatie om de AMS EMBA tot een goed einde te brengen.

Referenties

In bepaalde gevallen kunnen we je vragen om professionele of persoonlijke referenties na het interview.

Beslissing en inschrijving

 • De beslissing omtrent de toelating, die wordt genomen door het Program Admissions Committee, wordt meestal meegedeeld binnen twee werkdagen nadat je aanvraagdossier afgerond is. Een succesvolle applicatie leidt normaal gesproken tot een toelatingsaanbod via email.
 • Het aanbod aanvaarden doe je door eenvoudigweg op de inschrijvingslink in je email te klikken. Zolang je dat niet hebt gedaan, heb je geen garantie op een plek in het programma.
 • Het aanbod blijft normaal gesproken een maand geldig. Na die tijd moet de kandidaat een vernieuwing aanvragen, die enkel wordt toegekend als het Program Admissions Committee hiertoe beslist.

Wachtlijstbeheer

Applicaties worden behandeld in volgorde van ontvangst, tot het maximale aantal deelnemers aan de cohort is bereikt. Daarna wordt een wachtlijst geopend.

Deadlines

We aanvaarden elk jaar kandidaten een selecte groep kandidaten. We raden je aan zo snel mogelijk te beginnen met je aanvraagprocedure.

Start de applicatieprocedure

Omdat we maar een beperkt aantal studenten toelaten, raden we je sterk aan om je zo snel mogelijk aan te melden.

Veronique Dewilde WEB

Een vraag over dit programma?

Function Program Director Executive MBA
Veronique Dewilde WEB
Sluiten

Een vraag over dit programma?