Executive PhD Program

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Contacteer Elke Download

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Het Antwerp Management School Executive PhD programma is een vier jaar lange, parttime, onderzoeksgebaseerde opleiding voor senior executives die relevante kennis en onderzoeksvaardigheden zoeken toe te passen op actuele businessproblemen in hun industrie of werkplek. De opleiding is een premium executive development opleiding ontworpen om academisch zwaar en intellectueel uitdagend te zijn.

We richten ons op senior executives met meer dan 10 jaar relevante ervaring in management die in organisaties werken die overwegend internationaal gericht zijn. Een groot deel wordt verwacht om in een raad van bestuur te zitten of een CEO positie te hebben. Deelnemers zouden een toewijding voor levenslang leren moeten hebben, alsook voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

• ben je in staat academische kennis te genereren, interpreteren en over te dragen binnen je professioneel en academisch netwerk;
  • kun je eventueel les geven aan Antwerp Management School of je onderzoek verder zetten in een van onze expertisecentra;
  • zal je bedrijfskundige onderzoekstools en -methoden onder de knie hebben en in staat zijn hen onafhankelijk toe te passen op praktische zakelijke uitdagingen;
  • zal je kennis en ervaring bezitten in academisch publiceren en het schrijven van casussen.

Curriculum

Het Executive PhD Program is verdeeld in twee fases. Fase 1 leidt tot de voorbereiding van het doctoraatsonderzoeksvoorstel. Fase 2 focust op begeleid onderzoek, gevorderde leercompetenties en presentatievaardigheden en komt tot een climax in de verdediging van de dissertatie. De opleiding bevat zowel verplichte als keuze-elementen, wat zou moeten uitkomen op een PhD in 4 jaar. Meer specifieke informatie vind je in de downloadbare brochure.

Deelnemers

• Ontwikkeling: 4%
  • Andere (financiën, recht, pharma, … ): 36%

Diploma

Na succesvolle verdediging van de doctoraatsdissertatie (na vier jaar) zal je een doctoraatsdiploma (PhD Managementwetenschappen of PhD Sociale Wetenschappen) ontvangen van Universiteit Antwerpen.

Elke Tweepenninckx, Program Manager Executive PhD program