Management

• Strategic Management
  • Digital Organization
  • Consulting Bootcamp
  • Innovation management (international study trip)
  • Master Project: In-company project

• Nota: alle vakken zijn onderhevig aan veranderingen.

2. Master Project (in-company project)

Tijdens dit in-company project, word je gedurende acht weken intensief ingezet als junior consultant om een actuele business case van een start-up, KMO of multinational op te lossen. Dit in-company project is dé kers op de taart van de Master in Management, aangezien er vanuit een hands-on adviserende rol de brug wordt gemaakt naar de praktijk.

3. Consulting Bootcamp

Doel van dit residential Consulting Bootcamp is de studenten MIM gedurende vijf dagen intensief onder te dompelen in een mindset van “consultancy”. Consulting -en commerciële managementvaardigheden staan centraal. Dit seminarie werkt ook versterkend voor de (kans tot) latere instroom van de studenten op de arbeidsmarkt als (interne/externe) consultants.

4. Electives

Alle masters bieden elective weeks aan. Electives dit jaar staan volledig in het teken van het leren...

… omgaan met de impact van nieuwe technologieën

• Big data analyses
  • Digital transformation

… gedijen in een geglobaliseerde wereld

• Emerging economies
  • Global Economical Challenges

… leiden van anderen

• Behavioral leadership
  • Managing Human Resources

… oplossen van complexe problemen

• Design thinking
  • Managing paradoxes

… nadenken over nieuwe manieren om waarde te creëren

• Business model innovation

… electives Master in Finance– open voor iedereen

• Real estate finance
  • Programming in R

5. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis, gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: Feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

6. Faculty

Boogkeers