Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/robin-de-cock
Robin De Cock, PhD
Robin de cock phd

Robin De Cock, PhD

Function Academische directeur Master in Innovation and Entrepreneurship, onderzoeker "Innovating Strategies & Operating Models"

Expertise

  • Ondernemend pitchen
  • Technologie-ondernemerschap en commercialisering
  • Strategische uitdagingen van ondernemers
  • Ondernemerschap
  • Business model innovatie
  • Dynamiek van ondernemersteams
  • Welzijn van ondernemers
  • Duurzaam ondernemerschap

Referenties

PwC, KPMG, J&J, SAP, Grant Thornton, Silverfin, BESIX, Aquafin, Stad Antwerpen, Havenbedrijf Antwerpen, Katoen Natie, Sirris, VVGS, Pidpa, AZ Sint-Blasius.

Robin De Cock is professor innovatie en ondernemerschap en academisch directeur van de Master in Innovation and Entrepreneurship aan Antwerp Management School. Daarnaast maakt hij deel uit van de research council van AMS en het onderzoeksteam "Innovating Strategies & Operating Models".

Hij is ook gastprofessor aan de ETH Zürich. Hij is lid van de valorisatieraad van VITO (Vlaams Instituut voor Technologie en Ontwikkeling)en adviseert regelmatig start-ups en scale-up ventures.

Robin behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit Gent waar hij 10 jaar werkte onder supervisie van serie-ondernemer en Prof. dr. Bart Clarysse. Hij werkte 3 jaar als senior onderzoeker aan de Innovation and Entrepreneurship Group van Imperial College Business School in Londen waar hij onderzoek deed voor de Europese Commissie en les gaf in ondernemerschap in verschillende programma's voor bachelor- en masterstudenten. Tijdens zijn doctoraat en post-doc interviewde en volgde hij meer dan 300 technologieondernemingen in Vlaanderen en Silicon Valley over een periode van 9 jaar om te onderzoeken hoe ondernemers technologiemarktcombinaties creëren en zich aanpassen aan snel evoluerende en onzekere omgevingen.

Zijn onderzoeksinteresses zijn gericht op technologisch ondernemerschap, ondernemingszin en duurzaam ondernemerschap. Hij presenteerde zijn werk op verschillende topconferenties over de hele wereld en publiceerde in topbladen over ondernemerschap en management, zoals Journal of Business Venturing, Journal of World Business en Journal of Small Business Management. Hij is ook auteur van een boek over effectieve technologieoverdracht.

Hij was ook betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten voor de Vlaamse overheid (IWT, Steunpunt ondernemen, VLAIO, FIT), de Federale overheid (BELSPO, Koning Boudewijn Stichting) en de Europese Commissie (FP6, FP7, H2020, KIC, INTERREG) waarbij hij adviseerde over verschillende onderwerpen in innovatie en ondernemerschap.

Robin doceert Ondernemersstrategie, Groeistrategie en Business Model Innovatie in de full-time masterprogramma's. In 2021 won hij de AMS best teacher award. Op executive niveau coacht hij in Executive MBA en Executive PhD. Hij ontwierp en doceert in de masterclass Duurzame Innovatie en de executive IT masters ("mastering digital disruption"). Hij is ook actief in programma's op maat voor bedrijven waaronder SAP, BESIX, KPMG, J&J.

Recente publicaties