Icon info
NL
20201130 AMS Xplus web Small
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/ams-en-xplus-diepen-samen-het-domein-van-enterprise-it-architecture-uit
AMS en XPLUS diepen samen het domein van…

november 30, 2020

AMS en XPLUS diepen samen het domein van Enterprise IT Architecture uit

Een unieke onderbouw voor succesvolle digitale transformatie

Organisaties worden niet spontaan wendbaar en weerbaar. Ze hebben leiders nodig die begrijpen hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe je een doeltreffende strategie uitbouwt. Leiders die de impact van digitale technologie perfect weten te vatten en mensen in een veranderingsproces meekrijgen. AMS leidt al jaren zo’n witte raven op in de Executive Master in Enterprise IT Architecture. Voortaan kan AMS daarvoor ook rekenen op XPLUS, architect-expert in het ondersteunen van duurzame digitale transformatie.


De Executive Master in Enterprise IT Architecture biedt een bijzonder relevante en unieke mix van kennis en vaardigheden. Bedrijfs- en IT-architectuur gaan hand in hand met leidinggevende skills, changemanagement en de ontwikkeling van een holistische visie. Deze combinatie is cruciaal om organisaties met succes te kunnen leiden en te transformeren in de dynamische en snel evoluerende digitale wereld van vandaag.

Net zoals in haar andere programma’s zorgt AMS ook hier voor een stevige academische onderbouw in combinatie met praktische toepasbaarheid. Deze combinatie wordt de komende jaren nog versterkt door de samenwerking met XPLUS, een high-end consultancyhuis gespecialiseerd in bedrijfs- en IT-architectuur. XPLUS heeft meer dan 100 experts die organisaties ondersteunen bij het uitbouwen van hun digitale strategie en het doorvoeren van structurele veranderingen met duurzame resultaten.

XPLUS heeft net als AMS de ambitie om hun high-end kennis en ervaring in business & IT continu te versterken en te delen. AMS doet dit vanuit hun expertise opgebouwd in toepassingsgericht managementonderwijs en onderzoek. XPLUS doet dit vanuit hun ervaring in advies, consultancy en vaardigheidstrainingen in dit domein. Het kon dan ook niet anders dan dat beide organisaties elkaar in deze gedeelde ambitie zouden vinden. AMS en XPLUS tekenden onlangs een Memorandum of Understanding (MOU) om hun wisselwerking kracht bij te zetten.

Deze MOU blijft niet steken in vage bewoordingen, maar zet meteen duidelijke bakens uit. Zo zorgt XPLUS op korte termijn voor een nog betere afstemming van de Executive Master in Enterprise IT Architecture op de bedrijfsrealiteit. AMS en XPLUS organiseren voortaan ook samen tweemaal per jaar de Digital Transformation Labs. Gastsprekers uit de bedrijfswereld delen er hun ervaring in digitale transformatie. Studenten, alumni en professionals kunnen zo de vinger aan de pols houden van de laatste trends en hun netwerk versterken. Het eerste Digital Transformation Lab – Powered by XPLUS vindt plaats op 10 december 2020.

Ook op het vlak van onderzoek wordt een sterke samenwerking uitgebouwd. Zo hebben AMS en XPLUS de ambitie om samen innovatieve onderzoeksprojecten in te dienen bij het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen. Op lange termijn willen AMS en XPLUS samen een leerstoel oprichten en onderzoekstopics afbakenen binnen het domein van Enterprise IT Architecture.

Deze samenwerking betekent in de eerste plaats een belangrijke meerwaarde voor professionals die zich willen verdiepen in Enterprise IT Architecture. Maar ook voor de partners zelf creëert deze krachtenbundeling een duidelijke win-win:

Steven De Haes, decaan Antwerp Management School en academisch directeur van de Executive Master in Enterprise IT Architecture: “In de strategie van AMS zetten we voortdurend in op het bouwen van slimme ecosystemen die vertrekken van inhoud en die streven naar het effectief realiseren van een positieve impact op de maatschappij. Deze samenwerking met XPLUS toont aan hoe we dit in praktijk brengen.“

Ludo Wijckmans, CEO XPLUS: “Voor het realiseren van een optimale digitale transformatie hebben we pragmatische bedrijfstrajecten nodig met de juiste academische injectie.“

Wim Vochten, oprichter XPLUS: “Net zoals we vandaag en de komende jaren extra zorgpersoneel kunnen gebruiken, hebben bedrijven en overheden nood aan meer pragmatische, academisch geschoolde bedrijfs- en IT-architecten om hun digitale transformatie te versnellen en te doen slagen.”

Van links naar rechts: Steven De Haes (decaan AMS), Ludo Wijckmans (CEO XPLUS), Wim Vochten (oprichter XPLUS)

Meer informatie over de Executive Master in Enterprise IT Architecture vind je hier.

perscontact: Anja Tys, anja.tys@ams.ac.be, T +32 486 494 387


Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More