Icon info
NL
Disruptival
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/eerste-disruptival-een-festival-voor-west-vlaamse-kmos
Eerste disruptival, een festival voor…

september 04, 2017

Eerste disruptival, een festival voor West-Vlaamse kmo’s

Ruim 100 aanwezigen kregen donderdag tijdens Disruptival in Oostende een glimp van de toekomst te zien. Kennisinstellingen demonstreerden de nieuwste technologieën en gaven de ondernemers een voorproefje van de impact van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijke opportuniteiten voor hun bedrijf.

Exponential Academy, de organisatie achter het Disruptival event, bracht alle West-Vlaamse kennisinstellingen samen in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) in Oostende. Ondernemers maakten kennis met nieuwe technologieën zoals het besturen van een drone, programmeren van een robot of werken met een virtual reality-bril…

In een fascinerende en snel veranderende wereld is het voor ondernemers belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de laatste trends en technologische innovaties. In alle sectoren verschijnen sterk gewijzigde producten, andere manieren van produceren en nieuwe businessmodellen. Opzet van het event is om de aanwezigen concreet te laten aanvoelen welke kansen de nieuwste disruptieve technologieën ook hun onderneming kunnen bieden.

Coaches namen de ondernemers mee op sleeptouw naar de verschillende innovation rooms: ondernemers leerden er een cobot nieuwe taken aan, programmeerden robots, zetten een machine in elkaar met hulp van een virtual reality-bril, controleerden de versheid van voedingsproducten via hyperspectraal licht, deden textiel van kleur veranderen…

Uitdagingen omzetten in opportuniteiten voor kmo’s

Deze eerste editie van het Disruptival stond in het teken van The Experience. Exponential Academy bouwt ondertussen al verder aan twee nieuwe edities: The Conference en The Challenge.

Het gemeenschappelijk doel van deze initiatieven is duidelijk en eenduidig: de traditionele maakindustrie in West-Vlaanderen (met sectoren zoals voeding, textiel, kunststoffen, metaal…) zal zonder twijfel ook uitgedaagd worden door disruptieve spelers. Exponential Academy wil bedrijven, via onder andere het Disruptival, inspireren en ondersteunen om zelf snel wendbare uitdagers te worden.

Beter dan wie ook zijn onze West-Vlaamse ondernemers in staat om deze uitdagende veranderingen als kansen te zien en te benutten. Een reden te meer om net deze ondernemers tijdig in contact te brengen met de nieuwste technologieën, zodat ze ook daar weer de eersten kunnen zijn,” besluit Jean de Bethune, voorzitter van de POM West-Vlaanderen. “Met de Exponential Academy zetten de POM West-Vlaanderen, TUA West en Antwerp Management School onze kmo’s op het juiste spoor om zelf te surfen op de golven van disruptie.”

  • Disruptival – The Conference vindt plaats op woensdag 15 november 2017 in Kortrijk Xpo. Zowel internationale topsprekers als West-Vlaamse ondernemers brengen er inspirerende verhalen over radicale innovatie.
  • Disruptival – The Challenge is een hackathon, in 2018.

Over Exponential Academy

Samen de uitdagingen van morgen (h)erkennen, oplossingen zoeken, creativiteit en business combineren en tegelijk de wereld een stuk beter maken. Exponential Academy ondersteunt daarin met een programma, ambitieus, maar met typisch West-Vlaamse realiteitszin.

Exponential Academy wil ondernemers aan den lijve laten ervaren hoe ze op een positieve, anders-dan-anders manier maatschappelijke problemen kunnen aanpakken en tegelijk business creëren. Een win-win voor ondernemer, overheid, gebruiker, en, waarom niet, de hele wereld.

Ontdek hier de demo’s van het eerste Disruptival – The Experience.

Perscontact

An Cosaert
Coördinator Exponential Academy
E: an.cosaert@ams.ac.be
M: 0473 54 04 75
www.exponentialacademy.be

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More