Icon info
NL
PIR News 1
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/entry-490068
Antwerp Management School bereikt level 4 in the…

juni 03, 2022

Antwerp Management School bereikt level 4 in the Positive Impact Rating 2022

Antwerp Management School behaalt als enige Belgische managementschool 4de level in de PIR-ranking, met een score van 8.5

Het 2022 Positive Impact Rating (PIR) Report, getiteld "The Role of Business Schools in times of crises", werd vandaag gelanceerd op het UN PRME Global Forum in New York. Antwerp Management School behaalde een score van 8.5 en bereikte daarmee level 4 van ‘Transforming Schools’.

Het PIR is een beoordeling door en voor studenten. Voor de derde keer hebben studenten wereldwijd hun business schools beoordeeld op de manier waarop zij hun positieve impact op de wereld ervaren. Die positieve impact van business schools gaat verder dan hun bijdrage aan het bedrijfsleven en de economie; het gaat om hun positieve impact op de maatschappij.

Antwerp Management School was een van de 45 business schools uit 21 landen wereldwijd die dit jaar deelnamen aan de rating en door haar studenten erkend werd voor haar sociale impact en duurzaamheidsprestaties.

“We zijn verheugd om voor het tweede jaar op rij deze fantastische score te mogen ontvangen. Onder het motto ‘Opening minds to impact the world’ willen we bij AMS een open en duurzame mindset creëren. Dit mooie resultaat toont ons dat we op de goede weg zijn, zegt Steven De Haes, decaan van de Antwerp Management School.

De enquête bevraagt studenten met twintig vragen over zeven relevante dimensies die binnen drie gebieden vallen: Stimuleren, Onderwijzen en Engageren. De algemene PIR-score van de business school wordt gebruikt om de scholen in vijf niveaus te positioneren, namelijk Beginning, Emerging, Progressing, Transforming en Pioneering.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More