Icon info
NL
RES
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/res-awards-voor-het-herman-teirlinckgebouw-t-groen-kwartier-en-de-krook
RES-awards voor het Herman Teirlinckgebouw, ’t…

mei 21, 2018

RES-awards voor het Herman Teirlinckgebouw, ’t Groen Kwartier en De Krook

Donderdag 17 mei vond de eerste editie van de RES-awards plaats. RES, Real Estate Society, is de alumnivereniging van de Master in het Real Estate Management van Antwerp Management School. De uitreiking vond plaats op de Realty beurs en deze oscars van het vastgoed hadden als doel kwalitatieve vastgoedontwikkelingen in de bloemetjes te zetten.

Deelname aan de wedstrijd was mogelijk voor alle vastgoedontwikkelingen van meer dan 5.000 vierkante meter bovengronds, in België, opgeleverd tussen 1 januari 2017 en 1 februari 2018. Een professionele en onafhankelijke jury van top vastgoedprofessionals maakte een preselectie van de ingezonden projecten.

Op 17 mei maakte een zevenkoppige jury van experts en prominenten, onder wie Vlaams minister Joke Schauvliege en Brussels bouwmeester Kristiaan Borret de winnaars in de drie categorieën bekend. Zij wonnen vanwege hun duurzaamheid, design, milieuvriendelijkheid en leegstandsbestrijding.

Beste project voor institutionele investeerders

Het eerste project dat in de prijzen viel, was het Herman Teirlinckgebouw. Met zijn 65.000 vierkante meter is Herman Teirlinck het grootste passief kantoorgebouw in België. Het state-of-the art groene en duurzame kantoorgebouw met verhuring op langere termijn, staat bovenaan in de lijst van internationale vastgoedinvesteerders. Het werd ontwikkeld door de Brusselse projectontwikkelaar Extensa, het Rotterdamse architectenbureau Neutelings Riedijk Architects, de Vlaamse gemeenschap en bouwonderneming Van Laere.

Beste woonproject

’t Groen Kwartier in Antwerpen, het voormalige militaire hospitaal, kwam als winnaar uit de bus in de categorie ‘Beste Woonproject’. ’t Groen Kwartier werd tussen 2007 en 2017 omgevormd tot een nieuwe woonwijk met 400 woningen, midden in stad en met veel groene ruimte. De jury: “Het betreft een schitterend wooncomplex, deels nieuwbouw en deels renovatie van een oud militair hospitaal. Er is heel veel oog voor het oude patrimonium, voor natuur en groen en voor duurzaamheid. Er werden heel comfortabele fietsverbindingen voorzien en de wagen werd uit het project verbannen.”

Beste publieke project

Met 18.000 vierkante meter is De Krook in Gent het grootste publieke gebouw dat in 2017 in Vlaanderen werd neergezet. De jury: “De Krook is een absolute eyecatcher die een verouderde en soms verloederde stadsbuurt nieuw leven heeft ingeblazen. Het is een mooie gerenoveerde en levendige site geworden, tussen Gent Zuid en hartje Gent. En het gebouw heeft verschillende functies: een bibliotheek, kantoren, laboratoria van de UGent, horeca en publiek groen. De Krook is ontwikkeld door Stad Gent, het Gentse architectenbureau Coussée & Goris, en hun Spaanse partner TV RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes.

Lees meer hier.

Meer weten over de werking van RES?
Contacteer Bert De Vos
Programmamanager Master in Real Estate Management
bert.devos@ams.ac.be
0032 (0)475 60 22 82

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More