Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/start-academiejaar-2022
Antwerp Management School telt 70% internationale…

september 29, 2022

Antwerp Management School telt 70% internationale studenten

Antwerp Management School (AMS) trapt – verspreid over de komende maanden – het nieuwe academiejaar af. Voor haar fulltime masters tekent de managementschool dit jaar een stijging van 6% op bij het aantal inschrijvingen. Opvallend daarbij is dat 70% van die fulltime masterstudenten uit het buitenland komen.


Antwerp Management School heeft al langer een internationale uitstraling en bevestigt dat dit academiejaar des te meer. Ze verwelkomt nu voor het eerst studenten uit Congo, Gambia, Myanmar en Syrië, wat het totaal aantal nationaliteiten in de fulltime masteropleidingen dit academiejaar op 44 brengt.

Om de integratie van de internationale studenten te bevorderen, werkt AMS samen met Linguapolis van UAntwerpen voor het pilootproject ‘Nederlandse lessen op campus’. De deelnemers van dit taaltraject zullen vanaf de start van het academiejaar tot aan de paasvakantie elke week 2,5 uur les volgen om een basiskennis van het Nederlands te verwerven om toe te passen in het dagelijkse leven. Op het einde van het traject volgt een evaluatie, waarna geslaagde studenten het ERK-niveau A2 certificaat ontvangen.

“Zo willen we de kansen van onze internationale studenten vergroten om na hun opleiding werk te vinden in België”, vertelt Steven De Haes, decaan van Antwerp Management School. “We merken namelijk dat onze talent partners, (de bedrijven die onze afgestudeerde studenten rekruteren), steeds meer openstaan voor internationaal talent.”

Voor het academiejaar 2022-2023 is de master in global supply chain management (51 studenten) het populairst bij Antwerp Management School, gevolgd door de master in innovation & entrepreneurship (31 studenten). De master in finance (30 studenten) vervolledigt de top 3.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More