Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/inzichten
Inzichten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/podcasts/biolectric-zet-mest-om-in-energie-en-reduceert-zo-broeikasgassen-en-stikstofemissies
Biolectric zet mest om in energie en reduceert zo…
Terug naar overzicht
Duurzaamheid

Biolectric zet mest om in energie en reduceert zo broeikasgassen en stikstofemissies

Dit is aflevering 2 van de reeks 'Trends Gamechangers'.

De Trends Impact Podcasts nemen je mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. Negen afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.

In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek met Klaas Vanhee van Biolectric en Ewald Van den Auwelant van Antwerp Management School. Met hun biogasinstallaties of pocketvergisters, maakt Biolectric het varkens- en melkveeboeren gemakkelijker om duurzaam te ondernemen. Vorig jaar breidden ze hun technologie uit met een stikstofstripper die het voor boeren mogelijk maakt om bedrijfseigen mest om te zetten in groene energie en kunstmestverganger. Een belangrijke hefboom voor het klimaat- en stikstofprobleem, maar ook een extra inkomstenbron voor een industrie onder druk.

De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.
door Ewald Van den Auwelant, Klaas Vanhee | 1 september 2023

Deel artikel

Over de auteurs

Klaas Vanhee

Commercial & Project Management Director, Biolectric

Related content

Boogkeers campus AMS management school