Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/inzichten
Inzichten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/podcasts/permafungi-kweekt-oesterzwammen-op-koffiegruis
PermaFungi kweekt oesterzwammen op koffiegruis
Terug naar overzicht
Duurzaamheid

PermaFungi kweekt oesterzwammen op koffiegruis

Dit is aflevering 3 van de reeks 'Trends Gamechangers'.

De Trends Impact Podcasts nemen je mee op een spannende reis door de milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven die een positieve impact hebben op onze planeet. Negen afleveringen lang krijgen winnaars en genomineerden van de Trends Impact Awards 2022 het woord. Host is Britt Buseyne, Trends-columnist en oprichter van de podcast Sustainababbels. Telkens geeft een expert van Antwerp Management School analyse en achtergrond.

In deze aflevering gaat Britt Buseyne in gesprek met Stijn Roovers van PermaFungi en Ewald Van den Auwelant van Antwerp Management School. In de natuur bestaat er geen afval. Vanuit die visie gebruikt PermaFungi koffiegruis als voedingsbodem om oesterzwammen op te kweken. De compost ('champost') die daarbij wordt geproduceerd, gebruikt PermaFungi bovendien om biologisch afbreekbaar materiaal te maken dat plastic kan vervangen. Met een Europese subsidie van 2 miljoen euro, willen ze de productie van zogeheten 'mycomateriaal' de komende jaren opschalen en vermarkten.

De Trends Impact Podcast is een initiatief van Trends en Antwerp Management School. De Trends Impact Awards zijn een initiatief van Trends en PWC, in samenwerking met Antwerp Management School.
door Ewald Van den Auwelant, Stijn Roovers | 5 september 2023

Related content

Boogkeers campus AMS management school