Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-business-design-thinking
Masterclass Innoveren met Business Design…

Masterclass Innoveren met Business Design Thinking

Door design thinking toe te passen, ontdek je nieuwe (business)opportuniteiten die inspelen op wat je klant (of eindgebruiker) écht nodig heeft. Deze bewezen methode zorgt ervoor dat je jou onderscheidt van je concurrenten, nieuwe (en succesvolle) oplossingen bedenkt en innovaties verzilvert.

Taal

Nederlands

Eerste startdatum

19.10.2023

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.250

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Nederlands

Eerste startdatum

19.10.2023

Duur

1 - 10 dagen
Prijs
€3.250

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-business-design-thinking
Masterclass Innoveren met Business Design…

DIY

Do It Yourself

Je gaat vooral zelf aan de slag via praktische workshops en oefeningen. Hiervoor maak je gebruik van verschillende tools en technieken zoals observatie, co-creatietechnieken, persona’s, customer journey maps, enz. Dit leidt gegarandeerd tot nieuwe inzichten.

Double

Diamond

Deze opleiding is gebaseerd op het Double Diamond-proces dat bestaat uit twee grote fasen met in totaal zeven stappen, waarbij een breed scala aan instrumenten en methoden wordt gebruikt. Het geeft een eenvoudig overzicht van wat van nature een soms complex en zelfs rommelig proces kan zijn: het innovatieproces.

Profiel

Deelnemers

Ontwikkeld voor werknemers die zichzelf, hun team of onderneming klantgerichter en innovatiever willen maken: bedrijfsleiders, consultants, brand managers, innovatiemanagers, marketeers, salesmanagers, verandermanagers, productmanagers, R&D managers, enz.

Wat is design thinking?

Design thinking is een innovatiemethode die creativiteit combineert met een gestructureerd proces. Je maakt hierbij gebruik van een scala aan krachtige tools zoals persona’s of customer journey maps. Wanneer je deze methode regelmatig toepast, zal het de manier waarop jouw organisatie innoveert en de manier waarop je zelf uitdagingen benadert, drastisch veranderen.

Doordat je nieuwe (business)opportuniteiten ontdekt die inspelen op wat je klant (of eindgebruiker) écht nodig heeft, onderscheid je jezelf van je concurrenten, bedenk je succesvolle oplossingen en verzilver je innovaties.

Download onze brochure

Double Diamond en 7 stappen

In deze masterclass splitsen we het innovatieproces op in zeven pragmatische stappen. We zetten daarbij een ruime waaier aan tools en methodes in om de juiste producten en diensten te ontwikkelen voor zowel je organisatie als je gebruikers.

Diamant 1:

1. Scope en focus van het project bepalen
2. Kwalitatief gebruikersonderzoek
3. Analyse van de onderzoeksresultaten
4. Briefing/opdrachtstelling

Diamant 2:

5. Ideegeneratie
6. Prototyping en testen
7. Implementatie

Ontdek het programma
Business Design Thinking Teaching Table students

Waarom je voor AMS kiest

  • De ideale combinatie van rigor en relevance: we werken hands-on, zonder de onderbouwde kaders uit het oog te verliezen.
  • Uitgebreid cursusmateriaal: de teamsomgeving bevat een veelheid aan templates, manuals, presentaties en inspiratie onder de vorm van artikels en toolboeken.
  • Denkers en doeners: de verhouding academici en practitioners in het docententeam zorgt ervoor dat we nooit de link met de toepassing verliezen. We blijven ons altijd richten op het bereiken van jouw doelen in de markt.
Ontdek waarom
BDT website

Bekijk de getuigenissen van andere studenten!

Dominique, Ann en Maarten kozen voor de Masterclass Business Design Thinking. Ontdek hier waarom.

Bekijk de getuigenissen

Schrijf je in voor onze 'Strategy & Innovation' newsletter

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Strategy & Innovation? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en vink het juiste topic aan.

Schrijf je in
Boogkeers 2 1

Start de registratieprocedure

Om de kwaliteit van deze masterclass te kunnen garanderen, laten wij slechts een beperkt aantal deelnemers toe. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk in te schrijven.

Eline maes

Een vraag over dit programma?

Function Learning & Development Advisor
Meeting
Eline maes
Sluiten

Een vraag over dit programma?