Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner Masterclass Business Design Thinking
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-business-design-thinking
Masterclass Business Design Thinking
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-business-design-thinking/overzicht
Overzicht

Masterclass Business Design Thinking - Overzicht

Overzicht

Design thinking is gebaseerd op de aanpak die ontwerpers hanteren bij het ontwikkelen van producten en diensten. Het combineert een open, creatieve geest met doelgerichte processen waardoor je nieuwe (business)opportuniteiten ontdekt die inspelen op de reële noden van jouw gebruikers. Hierdoor ontstaan er nieuwe oplossingen voor deze gebruikers en nieuwe (strategische) kansen voor jouw onderneming.

Tijdens deze masterclass krijg je niet alleen alle nodige theoretische kennis aangereikt, je gaat vooral zelf aan de slag via praktische workshops en oefeningen. Hiervoor maak je gebruik van verschillende tools zoals strategie-sprint, stakeholdermapping, persona-tool, observatie, affiniteitsdiagram, research wall, designbrief, PSS-prototyping, customer journey mapping, service blueprint en businessmodelling.

Leerdoelen

  • Je ontdekt nieuwe, klantgerichte en competitieve opportuniteiten op het vlak van systemen, processen, producten en diensten.
  • Je leert jouw creatieve talenten (verder) te ontwikkelen en in te zetten om problemen op te lossen en opportuniteiten te ontdekken en/of te ontwikkelen. Hierdoor zal het rendement van jouw onderneming sneller stijgen.
  • Jouw manier van denken zal blijvend veranderen. Je leert denken zoals jouw klanten en je kan ‘wat de klant wil’ en ‘waar jouw bedrijf naartoe wil’ optimaal op elkaar afstemmen.
  • Doordat de reële behoeftes en waarden van jouw klanten geen geheimen meer voor jou kennen, zal de kans op falen sterk verminderen.
  • Je leert complexiteit te aanvaarden en op een positieve manier om te buigen in functie van de noden van jouw organisatie en klanten.
  • Je leert hoe je crossdisciplinaire samenwerking kan stimuleren en behe(e)r(s)en. Door alle niveaus te betrekken, ontstaan er nieuwe samenwerkingsvormen waardoor de slagkracht van jouw organisatie zal groeien.
  • Jouw kennisstroom en ideeontwikkeling zullen verbeteren doordat je nieuwe inzichten en benaderingen toepast.
  • Tot drie maanden na de opleiding mag je ons om advies vragen als je ergens klem komt te zitten.
Download the brochure
Registreer
Boogkeers
Eline maes

Een vraag over dit programma?

Eline Maes

Tel: +32 3 265 88 85

Close

Een vraag over dit programma?