Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner Postgraduaten PSSP
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/postgraduaten-publiek-social-profit-cultuur-zorg
Postgraduaten publiek, social profit, cultuur en zorg
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/postgraduaten-publiek-social-profit-cultuur-zorg/overzicht
Overzicht

Postgraduaten publiek, social profit, cultuur en zorg - Overzicht

Download brochure

Overzicht

Antwerp Management School vindt het belangrijk om niet enkel medewerkers uit de privésector managementopleidingen aan te bieden, maar richt zich ook specifiek tot de publieke, social profit, culturele en zorgsector. Organisaties uit deze sector verschillen immers in werking, financiering en doelstellingen van bedrijven uit de private sector. Managementinzichten kunnen niet zomaar klakkeloos gekopieerd worden, maar vragen een specifieke vertaling.

Wij willen, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke, social profit, culturele en zorgorganisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden waarvan je de opgedane kennis onmiddellijk kan toepassen in jouw organisatie.

Een postgraduaat?

Een postgraduaat is een opleiding ingericht door hogescholen en universiteiten van minstens 20 studiepunten en volgt op een bachelor- of masteropleiding. De bedoeling is verdere professionele vorming, verbreding of verdieping van de reeds verworven competenties. Wij richten ons met deze opleiding niet op pas afgestudeerden, wel op professionals met ervaring.

Sectorspecifieke postgraduaten

Bij ons kan je drie sectorspecifieke postgraduaten volgen, waarbij we vertrekken vanuit een academisch ondersteund theoretisch kader, maar de nadruk leggen op cases uit de praktijk en toepasbare kennis. De inbreng vanuit de groep en de onderlinge kennisuitwisseling is daarbij erg belangrijk. Daarnaast ligt er een belangrijke focus op het unieke persoonlijke leiderschapstraject, dat dieper ingaat op je persoonlijke ontwikkeling en helpt inzicht te krijgen in jouw manier van leidinggeven en hoe dit eventueel anders kan. Je kan het algemene programma volgen of kiezen voor een specialisatie Cultuurmanagement of Management in de Zorg.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • kun je jouw eigen ervaringen kaderen in een breder perspectief;
  • kun je jouw verworven kennis doorgeven binnen de organisatie en een positieve bijdrage leveren aan de toekomstige ontwikkelingen binnen de organisatie;
  • kun je met meer kennis van zaken functioneren en kun je principes, beslissingen en standpunten van zowel interne als externen beter inschatten en beoordelen;
  • heb je jouw persoonlijke managementvaardigheden aangescherpt: jouw leiderschapsvaardigheden worden uitgebreid en verdiept.

Diploma

Deelnemers die de volledige opleiding volgen, nemen deel aan de evaluatiemomenten. Per module is een evaluatiemoment voorzien. Dit kan een klassiek examen zijn, een paper, een casestudie of een groepspresentatie. Indien je geslaagd bent, ontvang je het getuigschrift Postgraduaat Publiek en Social Profit Management van Antwerp Management School.

Deelnemers

Deze Nederlandstalige opleiding richt zich tot medewerkers uit de publieke, social profit, cultuur-en zorgsector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit bibliotheken, culturele instellingen, gemeenten, musea, provincies, OCMW’s, theaters, scholen, steden, zowel kleine als grote vzw’s, Vlaamse en federale overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc.

Doe de quiz!

Ben je benieuwd welke social profit opleiding het beste bij je past? Is het dit postgraduaat, onze executive master in Publiek Management of eerder een specifieke masterclass? Klik hier voor de quiz en kom er gauw achter!

Download de brochure
Boogkeers
Inge salden

Een vraag over dit programma?

Inge Salden

Tel: +32 3 265 46 31

Close

Een vraag over dit programma?