Ontmoet ons Kom naar een infosessie

Master in Finance

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Connect Download

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Sterke financiële professionals met zijn steeds meer gegeerd bij heel wat multinationals en financiële instituties zoals banken, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, verzekeringsinstellingen en investeringsagentschappen.

Deze masteropleiding bereidt jonge afgestudeerden met een achtergrond in financiën of economie voor op een toekomst in de financiële sector door hen te voorzien van een businessgerichte houding gecombineerd met de noodzakelijke vaardigheden in het nemen van analytische en praktische beslissingen en management.
Bovendien biedt dit programma de mogelijkheid om in één jaar een dubbel Masterdiploma te behalen.

Leerdoelen

Na het bijwonen van deze opleiding

• zal je een sterke achtergrond hebben in het nemen van analytische en praktische beslissingen;
  • zal je heel wat vaardigheden hebben opgebouwd, variërend van corporatieve financiële beslissingen tot portfoliomanagement en afgeleide prijsstelling;
  • zal je een grondige kennis hebben van de theorie en concepten van alle belangrijke gebieden binnen het financiële management en hun strategische implementatie.

september-december

• Computertoepassingen in Finance
  • Caseseminarie in Corporate Finance
  • Advanced Investement Analysis
  • Global Financial Markets I

januari-maart

• Global Financial Markets II
  • Advanced Financial Risk Management
  • Kapitaalverhoging en investering in Global Financial Markets

april-juni

• Hedendaagse kwesties in Finance
    Keuzevak
  • Programmeren in R
  • Real Estate Finance

juli-augustus

Studenten kunnen kiezen om naar New York te gaan gedurende de zomermaanden. Door hier nog drie extra vakken rond financiën te volgen en behalen, zullen ze in het bezit zijn van de Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business. Dit brengt extra inschrijvingsgeld met zich mee met een bedrag van ongeveer $15.000.

In Fordham zullen de volgende lessen worden aangeboden:

• Global Equity Portfolio Management
  • Global Corporate Governance
  • Global Risk Management

*Curriculum kan onderhevig zijn aan verandering

Deelnemers

Profiel van de deelnemers

Deze opleiding is bedoeld voor pas afgestudeerde universitairen, die een grote interesse hebben voor en achtergrond in financiën en economie, en die een carrière willen uitbouwen in financiën.

Gemiddeld aantal studenten: 22

• Gemiddeld aantal vrouwelijke studenten: 6