Postgraduaat Publiek en Social Profit Management

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 46 31

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma 

Antwerp Management School vindt het belangrijk om niet enkel medewerkers uit de traditionele economie state-of-the-art managementopleidingen aan te bieden, maar richt zich ook specifiek tot de publieke, social profit en culturele sector. Wij willen, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke instellingen en social profit organisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden op maat van de specifieke managementnoden van de sector. Deze opleiding is daarvan, samen met de Master in het Publiek Management het belangrijkste resultaat.

Het Postgraduaat Publiek en Social Profit Management wil een praktische opleiding zijn, waarvan je de opgedane kennis onmiddellijk kan toepassen in jouw organisatie. Uiteraard vertrekken we vanuit een academisch ondersteund theoretisch kader, maar we leggen de nadruk op cases uit de praktijk en toepasbare kennis. De inbreng vanuit de groep en de onderlinge kennisuitwisseling is daarbij erg belangrijk. Onze faculty heeft zowel academische expertise als praktijkkennis én grote affiniteit/ervaring met de publieke en social profit sector.

Een postgraduaat is een opleiding ingericht door hogescholen en universiteiten van minstens 20 studiepunten en volgt op een bachelor- of masteropleiding. De bedoeling is verdere professionele vorming, verbreding of verdieping van de reeds verworven competenties. Wij richten ons met deze opleiding niet op pas afgestudeerden, wel op professionals met ervaring in de publieke en/of profit sector. 

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • kun je jouw eigen ervaringen kaderen in een breder perspectief;
  • kun je jouw verworven kennis doorgeven binnen de organisatie en een positieve bijdrage leveren aan de toekomstige ontwikkelingen binnen de organisatie;
  • kun je met meer kennis van zaken functioneren en kun je principes, beslissingen en standpunten van zowel interne als externen beter inschatten en beoordelen;
  • heb je jouw persoonlijke managementvaardigheden aangescherpt: jouw leiderschapsvaardigheden worden uitgebreid en verdiept.

Curriculum

Het programma is modulair opgebouwd, wat wil zeggen dat je de modules ook apart kan volgen of de opleiding kan spreiden over 2 jaar.
Een persoonlijk leiderschapstraject loopt doorheen de volledige opleiding. Dit persoonlijk ontwikkelingstraject gaat dieper in op je persoonlijke ontwikkeling en helpt je inzicht te krijgen in jouw manier van leiding geven en hoe dit eventueel anders of beter kan. Koen Marichal is jouw gids doorheen dit traject en baseert zich hierbij op zijn boeken ‘De leider in de spiegel’ en ‘De kleren van de leider’. De sessies van dit traject doorloop je samen met de groep gedurende het hele academiejaar en vinden plaats telkens voor de start van de volgende module.
Aan het einde van de opleiding schrijf je een paper over het oplossen van een ‘persoonlijk’ managementvraagstuk dat je formuleerde aan het einde van de eerste module.

Het volledige programma ziet er dus als volgt uit : 

+ persoonlijk leiderschapstraject

+ eindpaper 

Elke module bestaat uit 4 lesdagen.  Modules 3, 4 en 5 bevatten 1 extra dag evaluatie, op deze dag zijn de deelnemers aan het woord en de docent(en) en de andere deelnemers geven feedback op de gemaakte opdracht. Dit kan een presentatie, paper of een andere werkvorm zijn, gemaakt in groep of individueel waarbij de opgedane kennis verwerkt wordt in een case of toegepast op de eigen organisatie.

Deelnemers

Afgelopen jaren verwelkomden wij deelnemers uit oa : 

CAW Mozaïek Brussel, Emmaus, FOD Justitie / Strafinrichting Merksplas, Gemeentebestuur Ravels, Gezinszorg Villers,Huisvesting Tienen,  Kruispunt Migratie-Integratie vzw Brussel, Levanto,  Liers Centrum voor Gezinszorg, Pidpa,  OCMW Antwerpen, OCMW Wijnegem, Provinciebestuur West-Vlaanderen, Pulderbos-Revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren, Stad Beringen, Stad Herentals, Steunpunt Tewerkstelling VZW Borgerhout, Vlaamse Overheid – departement LNE, Vzw Sociale Werkplaats De Sleutel, Woonpunt Mechelen, WZC Het Hof Sint-Niklaas, WZC Sint Jozef Neerpelt, …..

 

Diploma

Deelnemers die de volledige opleiding volgen, nemen deel aan de evaluatiemomenten. Per module is een evaluatiemoment voorzien. Dit kan een klassiek examen zijn, een paper, een casestudie of een groepspresentatie. Indien je geslaagd bent, ontvang je het getuigschrift Postgraduaat Publiek en Social Profit Management van Antwerp Management School. 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot leidinggevenden, stafmedewerkers en specialisten uit de publieke en social profit sector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit gemeenten, provincies, OCMW’s, scholen, steden, zowel kleine als grote vzw’s, Vlaamse overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc.

 

Hoe kan ik je helpen?

Inge Salden, Program Manager

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 46 31