Icon info
NL
AMS EMBA Kick off 43 LR
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/ams-executive-mba-is-de-nummer-1-in-de-benelux
AMS Executive MBA is de nummer 1 in de Benelux

oktober 18, 2021

AMS Executive MBA is de nummer 1 in de Benelux

AMS staat als enige Belgische businessschool in de top 100!

De Financial Times heeft zonet haar internationale top 100 voor Executive MBA’s bekendgemaakt. Antwerp Management School deed het de vorige jaren al goed maar doet nu nóg beter: de AMS Executive MBA klimt maar liefst 10 plaatsen, tot nr. 45. Daarmee is AMS de nummer 1 in de Benelux. Het is ook de hoogste plaats ooit die een Belgische businessschool heeft gehaald.

‘Opening minds to impact the world’, dat is de baseline van Antwerp Management School. En dat is precies wat de Executive MBA van AMS doet. Programmadirecteur Jeroen Martens: “Dankzij zowel de inhoud als de aanpak van onze EMBA groeien onze deelnemers uit tot leiders die een verschil weten te maken in deze wereld. Met het Positive Impact Project bijvoorbeeld gaan ze effectief aan de slag met globale uitdagingen. En in ons baanbrekend NeuroTrainingLab™ werken ze intensief aan hun leiderschapscompetenties.

AMS heeft deze unieke lijn de voorbije jaren consequent uitgebouwd en dat is ook de Financial Times niet ontgaan. Op het criterium ‘ESG’ (Environmental, Social & Governance), of het aandeel van het kerncurriculum dat focust op ethische, sociale en milieuvraagstukken, scoort AMS met een 14de plaats wereldwijd bijzonder goed.

Met een 23ste plaats hoort ook de internationale ervaring die AMS aanbiedt bij de beste. Al sinds begin 2000 heeft AMS niet alleen in Antwerpen maar ook in Moskou een volwaardige EMBA-groep. Sinds 2021 is Parijs erbij gekomen. De deelnemers krijgen inspirerende seminaries in Azië, Afrika én de Verenigde Staten. Dit unieke internationale traject maakt dat EMBA’ers van AMS grondig voorbereid zijn op globale uitdagingen.

Al die ervaringen samen tekenen voor een letterlijk en figuurlijk grensverleggend programma. Deelnemers van de EMBA maken een persoonlijke groei door en bouwen zelfvertrouwen op. Dat weerspiegelt zich in de criteria rond loopbaanontwikkeling die de Financial Times in rekening brengt: deelnemers krijgen achteraf bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden, vaak in combinatie met een salarisverhoging.

De positieve invloed van de EMBA blijft evenwel niet beperkt tot de deelnemers maar wordt al tijdens de EMBA meteen doorvertaald naar de organisaties waar ze werken. Want doorheen het hele curriculum werken deelnemers aan projecten en opdrachten geënt op actuele uitdagingen uit hun omgeving. De impact op de individuen, de teams die ze leiden, en de organisaties die ze transformeren wordt zo erg tastbaar.

Prof. dr. Steven De Haes, decaan AMS: “Ondanks de sterke internationale concurrentie tussen businessscholen hebben we met AMS nooit voor de makkelijkste weg gekozen. Met onze faculty hebben we durven pionieren op het vlak van duurzame transformatie, het realiseren van een netto-positieve contributie op de maatschappij en het inzetten van baanbrekende inzichten uit bijvoorbeeld de neurowetenschappen. Onze deelnemers zijn ons daarin gevolgd en dragen nu op hun beurt die waarden uit. Dat dit ook dit jaar opnieuw zorgt voor bijzonder goede resultaten in de Financial Times ranking is een mooie erkenning van de gedurfde lijnen die we hebben uitgezet.

Raadpleeg het volledige overzicht van de FT Executive MBA ranking hier.

Meer info over de AMS Executive MBA vind je hier.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More