Icon info
NL
Bike2go
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/ams-stapt-mee-bike2go-project-als-slimme-mobiliteitsoplossing-voor-haar-personeel
AMS stapt mee in Bike2Go-project als slimme…

mei 05, 2017

AMS stapt mee in Bike2Go-project als slimme mobiliteitsoplossing voor haar personeel

B2Bike, een Antwerpse fietsonderneming voor bedrijven, lanceerde op 5 mei 2017 de laagdrempelige mobiliteitsoplossing Bike2Go. Dat gebeurde bij Antwerp Management School (AMS), gelegen nabij de wegenwerken voor de Noorderlijn in het hart van de stad. Met Bike2Go, een compacte kit van 2 elektrische deelfietsen met GPS kunnen medewerkers van AMS voortaan vlot dienstverplaatsingen maken binnen een straal van 15 km. Bike2Go is de tweede slimme mobiliteitsoplossing die gerealiseerd wordt in het kader van de Marktplaats voor mobiliteit van Slim naar Antwerpen. In totaal werden er 10 projectvoorstellen geselecteerd door een professionele jury.

Bike2Go is een geïntegreerde kit van 2 hoogwaardige elektrische deelfietsen en een verticale fietsenstalling met liftsysteem en ingebouwde laders. De fietsen zijn unisize en unisex waardoor ze gebruikt kunnen worden door alle werknemers van een bedrijf. “Ook voor de werkgever is Bike2Go laagdrempelig”, zegt B2Bike-vennoot Johan De Mulder. “Er wordt enkel betaald per gereden afstand. Er is dus geen investering of vaste kost. Bike2Go is een mobiele kit en vraagt slechts 1 m² ruimte. Tegen oktober dit jaar willen we 30 Bike2Go-kits in omloop hebben bij grote Antwerpse bedrijven en instellingen.”

Managing director Geert Vyncke van Antwerp Management School: “Met de fiets ben je waar ook in Antwerpen zo veel sneller ter plaatse. We hebben de voorbije jaren daarom al enkele gele stadfietsen ter beschikking gesteld van ons personeel. Zeker nu met de heraanleg van de Leien en de Paardenmarkt, moeten we de mobiliteit in Antwerpen en rond AMS herbekijken. Inzetten op fietsen en dus nu ook e-fietsen, is dan een voor de hand liggende keuze. Bovendien houd ik zelf veel van fietsen. Het doet deugd voor zowel mijn fysieke als mentale fitheid. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden.”

Marktplaats voor mobiliteit

Bike2Go van B2Bike is 1 van de 10 geselecteerde projecten van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. In dat kader lanceerde Slim naar Antwerpen op 6 september 2016 een oproep voor projecten die bijdragen aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Dat kan door in te zetten op een time shift (waarbij mensen vroeger of later dan anders vertrekken), een modal shift (waarbij mensen gebruikmaken van een ander vervoermiddel dan anders) of het efficiënter gebruiken van voertuigen.

Koen Kennis, Antwerpse schepen voor mobiliteit: “Met dit initiatief willen we het aanbod aan slimme mobiliteitsdiensten uitbreiden om duurzame spitsmijdingen en structurele gedragsveranderingen te realiseren. Op de Marktplaats voor mobiliteit kunnen werkgevers, reizigers en logistieke dienstverleners terecht voor comfortabele en efficiënte mobiliteits- en logistieke oplossingen. De 10 projecten, waarvan 6 gericht op personenmobiliteit en 4 gericht op logistiek, kunnen rekenen op de stad voor financiële ondersteuning, informatiedeling of professionele expertise. Bike2Go is een kant-en-klare oplossing voor bedrijven. Deze toepassing laat zien dat fietsen in de stad, maar ook van en naar de stad een slimme keuze is omdat het vaak gewoon sneller gaat dan met de wagen.”

Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit vind je terug op deze website. Een gëillustreerd filmpje van Bike2Go staat hier.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More