Icon info
NL
Business schools
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/antwerp-management-school-krijgt-4-palmen-als-top-business-school-met-een-significante-internationale-invloed
Antwerp Management School krijgt 4 Palmen als…

februari 03, 2017

Antwerp Management School krijgt 4 Palmen als ‘Top Business School met een significante internationale invloed’

De negende editie van de Eduniversal World Convention gehouden in Perth, Australië, bracht 250 vertegenwoordigers van de beste business schools van de wereld samen, waaronder Harvard Business School, London Business School, Copenhagen Business School, Melbourne Business School en Fudan University School of Management, Antwerp Management School en vele andere.

1000 decanen kiezen de top 1000 Beste Business Schools in 154 landen

Voor de ranking van de 1000 Beste Business Schools wijst het EES de scholen aan die in de ranking komen, gekozen uit de duizenden instellingen van de 154 landen. Het aantal scholen en universiteiten per land wordt vastgesteld aan de hand van een quota methode, die kwantitatieve en kwalitatieve criteria gebruikt (macro-economische, historische en culturele data).

Eduniversal classificeert de instellingen daarna volgens zowel hun internationale reputatie op nationaal en internationaal niveau, als per geografische zone. Na hun selectie worden de instellingen verdeeld in vijf niveaus van excellentie of “Palmes of Excellence”. Een “Palme of Excellence” niveau (1 tot 5) wordt toegeschreven aan elk van de geselecteerde scholen volgens een set van internationalisatie criteria vastgesteld door de International Scientific Committee. De classificatie per niveau wordt dan bepaald door de evaluatie in de Dean’s Vote survey.

Antwerp Management School

De Dean’s Vote Survey is een exclusief kenmerk van de EES, waarin de decanen en directeurs van de 1000 beste geselecteerde wereldwijde instellingen hun aanbevelingen geven voor elk van de 1000 geselecteerde instellingen in 154 landen. Het aantal verzamelde aanbevelingen bepaalt dan de ranking van elke van hen in elke “Palme of Excellence” of niveau. Antwerp Management School is als tweede gerankt in de categorie ‘4 Palms of excellence’, als een ‘Top Business School met een significante internationale invloed’.

Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More