Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws
Nieuws
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/nieuws/in-memoriam-gilbert-vandeputte
In Memoriam Gilbert Vandeputte

juni 01, 2022

In Memoriam Gilbert Vandeputte

Wij zijn diep bedroefd door het nieuws van het overlijden van Gilbert Vandeputte op 12 mei 2022. Gilbert was mede-oprichter van Vandeputte NV, veiligheidsexperts. Als jongste van 5 broers studeerde hij in 1955 cum laude af als textiel- en scheikundig ingenieur. Na zijn legerdienst ging hij werken in het familiebedrijf Vandeputte (productie en distributie van persoonlijke beschermingsmiddelen).

In 1958 overlijdt zijn vader en wordt Gilbert de tweede man naast zijn broer Leo. In 1964 voltooide hij de post-universitaire opleiding bedrijfsmanagement PPB (nu de EMBA van AMS). Toen Leo in 1967 overleed, werd Gilbert CEO van Vandeputte, een functie die hij bekleedde tot 1993.

Hij was bestuurslid bij Prebes Antwerpen, Ritmica, AROP, Febelsafe, ESF, VKW Antwerpen, Lions, IDEWE, en was tevens rechter bij de Antwerpse rechtbank van koophandel.

In 2015 deed Gilbert een substantiële schenking aan het UA lectoraat "Veiligheidsmanagement".

In 2019, bij de opening van de campus AMS Boogkeers, schonk de familie Vandeputte de beplanting op de binnenkoer als eerbetoon aan Gilbert Vandeputte. Een genereus gebaar dat we nooit zullen vergeten.

In naam van de AMS-gemeenschap betuigen wij ons medeleven aan de familie en zijn naasten. Onze gedachten zijn bij hen in deze moeilijke tijd.

Gilbert Vandeputte 16.08.31 – 12.05.22 (4de van links, op de binnenkoer tijdends de openingsceremonie van De Boogkeers in februari 2019)
Boogkeers campus AMS management school

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More