Icon info
NL
AMS Sustainable Transformation Thriving 7346 copy
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/duurzame-transformatie/research-1/onderzoek-naar-geïntegreerde-waarde
Geïntegreerde waarde (Johnson & Johnson Benelux)

Duurzame transformatie

Geïntegreerde waarde (Johnson & Johnson Benelux)

Het Sustainable Transformation Lab ontwikkelt en realiseert een bilateraal onderzoeksproject om het inzicht in en de groei richting duurzame transformatie bij J&J te ondersteunen.

Type project Geïntegreerde waarde
Projectpartners Johnson & Johnson Benelux
Duur september 01, 2018 - september 01, 2021
Contactpersoon Jan Beyne, PhD

Voor dit project maken we gebruik van de systeemvisie op duurzaamheid met het kader voor geïntegreerde waarde van Prof. Dr. Wayne Visser.


J&J wil de dynamische lokale, regionale en globale context kennen die mee vormgeeft aan het streven van het bedrijf naar duurzame transformatie. Door het evalueren van de materiële duurzaamheidsvraagstukken wordt de strategische positionering van J&J herzien.

Projectverloop

Dit project heeft vier belangrijke onderzoeksgerelateerde activiteiten, waarvan de eerste drie betrekking hebben op Integrated Value Management (IVM). Het bepaalt ook de ontwikkeling van een Executive Master Program.

1. Contextanalyse: Evalueren van de dynamische lokale, regionale en globale context die mee vormgeeft aan het streven van J&J naar duurzame transformatie.

2. Stakeholdersbeoordeling: Evalueren van de materiële duurzaamheidsvraagstukken die de stakeholders en het topmanagement van J&J ervaren.

2. Leiderschapsevaluatie: Evalueren en afstemmen van de strategische positionering van J&J op de resultaten van de contextanalyse en de stakeholdersbeoordeling.

3. Niet-financiële rapportering: Evalueren en indien nodig bijsturen van de niet-financiële rapportering van J&J zodat deze op één lijn zit met internationale best practices en met de resultaten van onderzoeksactiviteiten 1-3.

Masterprogramma

AMS start een proces op voor de inhoud en het ontwerp van een masterprogramma in overleg met faculty en andere toonaangevende experten in de betrokken thema’s. Doorheen het proces wordt teruggekoppeld met J&J zodat het programma echt in cocreatie wordt gemaakt en de verwachte resultaten van J&J worden gehaald.

Logo Janssen pharmaceutical

Registreer voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates over het topic van jouw keuze.

Learn More
Jan beyne

Een vraag over dit project?

Function Assistant Professor Sustainability Management
Jan beyne
Sluiten

Een vraag over dit project?